Tjörns kommuns logotype
Temperatur 3,0 °C
Medelvind NE 3,6 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Delta - Aktiv ungdom

Störst text
Stor text
Normalstorlek

DELTA – Aktiv Ungdom, Tjörn är en ungdomsförening som är ansluten till Aktiv Ungdom som bildades 1976 och är en medlemsorganisation i studieförbundet Medborgarskolan och LSU – Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer. Aktiv Ungdom är politiskt och religiöst obundna och som har ansluta föreningar i hela landet.


DELTA – Aktiv Ungdom på Tjörn är till för alla ungdomar mellan 12- 25 år som vill hålla på med olika aktiviteter som dans, musik, litteratur, brädspel, DJ, idrott mm

Att vara medlem i Aktiv Ungdom är frivilligt, du kan delta i de flesta aktiviteter ändå utan att vara medlem men att vara medlem ger det fördelar då kan du får vara med och påverka vad föreningen ska göra och komma med nya idéer och förslag till verksamheten. Är du medlem är du också försäkrad genom Aktiv Ungdom både under aktiviteten och på vägen till och från aktiviteten. Medlemsavgiften är i dag 40 kronor per år.

Att bli medlem är ett aktivt val du gör, inget du blir automatiskt för att du anmäler dig till en aktivitet - men du får alltid frågan.

Idag har DELTA – Ungdom ca 37 medlemmar på Tjörn. Föreningen träffas oftast på Kultur och fritidscentra i Skärhamn eller på Häggvall i Höviksnäs. Föreningen får stöd av kommunens Ungdomskonsulenter

DELTA – Aktiv Ungdom ska samla barn och ungdomar i självständigt organiserad verksamhet präglad av objektivitet, samarbete och respekt för oliktänkande. VI vill ge alla möjlighet att, efter eget intresse, uppleva tillfredsställelsen av bland annat konstnärlig verksamhet, dans, idrottslig verksamhet och eget skapande. Härigenom stärks fysisk och psykisk hälsa.

Genom sina arbetsformer ger DELTA barn och ungdom möjlighet att påverka verksamhetens inriktning och tränas i demokratiska principer.

DELTA – Aktiv Ungdom är partipolitiskt och religiöst neutralt.

Det centrala i all verksamhet är att ge barn och unga en utvecklande fritid som kan leda till varaktiga intressen och ta vara på enskilda initiativ.

Vill du bli medlem eller veta mera om föreningen kontakta
Ungdomskonsulent Pia Andersson 0766-341413


Pia Andersson Bild Pia Andersson
Ungdomskonsulent ansvar Delaktighet och inflytande
0766-34 14 13
pia.andersson@tjorn.se
Sidan senast uppdaterad 2018-12-17 12.27

Mer information

Här kan det stå lite text som är relaterad till den text som finns i mittspalten. Denna yta kan också bestå av länkar.

Blanketter & e-tjänster

Här kan det ligga länkar till olika blanketter och e-tjänster som har att göra med sidan.

Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se