Tjörns kommuns logotype
Temperatur 6,1 °C
Medelvind SSE 0,9 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Kvalitetsdeklaration registrering livsmedelsanläggning

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Om du vill öppna restaurang, café eller annan verksamhet som hanterar livsmedel så måste du lämna in en anmälan så verksamheten kan registreras. Det gäller även om du övertar en befintlig verksamhet eller om verksamheten är mellanhand och distribuerar vidare t.ex. grossistverksamhet.  

En registrering är en enkel administrativ åtgärd där information om din verksamhet förs in i samhällsbyggnadsförvaltningens register. Det sker ingen granskning eller förprövning av lokal, utrustning eller egenkontroll innan verksamheten startar utan kontrollen sker efteråt när verksamheten har startat. Blankett för anmälan om registrering av livsmedelsanläggning finns på Tjörns kommuns webbplats, www.tjorn.se, under Bygga, bo & miljö/Blanketter.

Den som bedriver livsmedelsföretag är skyldig att se till att kommunstyrelsens miljö- och samhällsbyggnadsutskott alltid har aktuell information om anläggningen.

Mer information för dig som livsmedelsföretagare finns på Livsmedelsverkets webbplats, www.slv.se

Vi lovar

Vi lovar att beslut i ärenden om registrering av livsmedelsanläggning fattas inom två veckor från att anmälningsblanketten inkommit.

Vi förväntar oss av dig

För att vi ska kunna hålla det vi lovar, förväntar vi oss av dig att du lämnar in en fullständig och korrekt ifylld anmälningsblankett.

Om kvalitetsdeklarationen inte infrias

Det kan tyvärr hända att vi av olika skäl inte kan hålla det vi lovar. Ifall det inträffar ska du informeras om detta så snart som möjligt. Du ska också få en förklaring till varför kvalitetsdeklarationen inte hålls.

Sidan senast uppdaterad 2018-03-28 08.52
Kontakt

Om du upplever att vi inte håller vad vi lovar, var god kontakta livsmedelsinspektören eller expeditionen för sektor Samhällsbyggnad.

Livsmedelsinspektör
0304-60 11 46

Expeditionen 
0304-60 11 48  samhallsbyggnad@tjorn.se

Du kan även lämna in synpunkter och klagomål via ”Fråga och tyck”

Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se