Tjörn kommuns logga, till startsidan

Processledare för barn och unga

Publicerad 11 juni 2024

Tjörns kommun, Kommunstyrelseförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Processledare för barn och unga (Klk 2024/176)

Referensnummer

Klk 2024/176

Sista ansökningsdag

Söndag, 11 augusti (om 22 dagar)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Antal platser

1

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Inom Tjörns kommunkoncern står arbetsklimat och omsorg om varandra högt i kurs. Beslutsvägarna är korta, arbetsverktygen effektiva och kollegorna hjälpsamma. Du har stor frihet inom ditt yrkesfält och är med och påverkar utvecklingen. Det är enkelt att umgås och skapa kontakter med kollegor, chefer och politiker. Så börja jobba inom Tjörns kommunkoncern du också – här finns gott om plats att ta!
Tjörn - möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Arbetsuppgifter

Tjörns kommun söker dig som vill arbeta som processledare för barn och unga.
Du ska processleda och samordna strategi- och samordningsgruppen för barn och unga (SOS-gruppen), vars uppdrag är att följa upp det gemensamma förvaltningsövergripande arbete som görs för barn och unga som befinner sig, eller riskerar att hamna, i utanförskap. SOS-gruppen är kopplingen mellan politiken och det arbete som görs för och tillsammans med barn och unga.
Du ska vara sammankallande i SOS-gruppen, och där leda dialog om det gemensamma arbetet utifrån mål och prioriteringar. Ibland måste även mer akuta insatser samordnas. I ditt uppdrag ingår också att varje år formulera förslag till verksamhetsplan utifrån målsättningar och prioriteringar i kommunens barn- och ungdomsplan. Du är även ansvarig för att följa upp, rapportera och analysera de kommungemensamma aktiviteterna som SOS-gruppen ansvarar för.
Din första arbetsuppgift blir att i bred samverkan revidera Tjörns kommuns barn- och ungdomsplan, genom att kartlägga behovet av insatser och hur förvaltningarna ska arbeta med dessa.

I rollen ingår också att sammankalla kommunens forum för samverkan mellan skola, socialtjänst, polis och fritid (SSPF). Du ska även arbeta tillsammans med säkerhetssamordnaren med kommunens brotts- och drogförebyggande arbete samt kan komma att vara projektledare i olika framtida projekt. I tjänsten ingår administrativa uppgifter.

Arbetet som processledare är strategiskt och processinriktat, där du är expert inom förebyggande arbete riktat mot barn och unga. Det är av yttersta vikt att du är lyhörd inför alla funktioner som arbetar med målgruppen. Rollen är dynamisk och flexibel då den utgår från såväl kommunens egna mål och prioriteringar som från löpande omvärldsbevakning och aktuell lägesbild för barn och unga på Tjörn.
Vid sidan av att arbeta strategiskt och förebyggande ska du också vid akuta behov snabbt kunna mobilisera och ansvara för gränsöverskridande samarbeten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat akademisk utbildning med gedigen kunskap om barn och ungas behov. Det är viktigt att du har god inblick i vilka utmaningar som präglar barn och ungas liv och hur samhället kan arbeta med barnens bästa i fokus och i relation till barnkonventionen, hållbar utveckling, Agenda 2030 med mera.
Du har projektledarkompetens och god erfarenhet av att arbeta metodiskt och analytiskt. Du är även en erfaren processledare och facilitator.
Det är viktigt att du är strukturerad, har erfarenhet av att arbeta i digitala system samt att du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation och har erfarenhet av att hantera egen budget.
Du är bra på att
• se helheten och arbeta gränsöverskridande
• lyssna, utveckla och leda olika grupper och yrkeskategorier
• skapa och upprätta goda relationer
• ta in och förmedla omvärldsfrågor, analysera och konkretisera
• engagera och skapa delaktighet.

Övrigt

Intervjuer planeras att genomföras 26-27 samt 29 augusti.
Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj, vänner och fritid. Vi tillämpar en rökfri arbetstid och arbetsgivaren erbjuder bl a förmåner som friskvårdsbidrag. När du har varit anställd mer än tre månader blir du automatiskt medlem i vår fritidsförening, TKFF, som både anordnar och sponsrar olika aktiviteter. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet. Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visma Recruit/Offentliga jobb i enlighet med GDPR. Om du har problem med att ansöka via programmet Visma Recruit/Offentliga jobb vänligen ta kontakt med support via telefonnummer 0771-693 693.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till:

Ansökan


Ansök senast: 2024-08-11


Kontakt

Kontaktperson

Amanda Forsman, Tf Avdelningschef

0304-60 10 82

0131711527

amanda.forsman@tjorn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00


Sidansvarig/Senast uppdaterad 21 juli 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet