Tjörn kommuns logga, till startsidan

Personlig assistent

Publicerad 17 juni 2024

Tjörns kommun, Socialförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Personlig assistent (Soc 2024/125)

Referensnummer

Soc 2024/125

Sista ansökningsdag

Onsdag, 3 juli (idag)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Antal platser

1

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Inom Tjörns kommunkoncern står arbetsklimat och omsorg om varandra högt i kurs. Beslutsvägarna är korta, arbetsverktygen effektiva och kollegorna hjälpsamma. Du har stor frihet inom ditt yrkesfält och är med och påverkar utvecklingen. Det är enkelt att umgås och skapa kontakter med kollegor, chefer och politiker. Så börja jobba inom Tjörns kommunkoncern du också – här finns gott om plats att ta!
Tjörn - möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig med ett genuint intresse för att arbeta med människor. Som personlig assistent innebär arbetet att ge stöd till personer i olika åldrar med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.
Som personlig assistent följer du den assistansberättigade såväl i hemmet som under aktiviteter utanför hemmet. I arbetet ingår att ge personlig omvårdnad, hushållsgöromål och fritidsaktiviteter som möjliggör rätten till ett självständigt och oberoende liv. Arbetet byggs upp i samarbete med den assistentberättigade och kollegor, samt gruppledare och enhetschef. I uppdraget ingår också bland annat att samverka i olika nätverk och verksamheter samt att föra social dokumentation.
LSS-verksamheten verkställer beslut om insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa personer med funktionsnedsättning (LSS). De insatser som den enskilde har fått beslut om ska främja jämlikhet i levnadsvillkor, delaktighet i samhällslivet och ges möjlighet att leva som andra. Insatserna ska utföras med god service och kvalitet och fortlöpande utvecklas.

Kvalifikationer

Det är inget krav att du har utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet men det är meriterande, detsamma gäller för tidigare erfarenhet inom omvårdnadsarbetet.
Du måsta vara en lugn, stabil och trygg person som kan arbeta strukturerat både självständigt och i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du är genuint intresserad av att arbeta med människor. Vi söker medarbetare med empati, inlevelseförmåga och flexibilitet. Vi ser gärna att du har arbetat som personlig assistent med ett rehabiliterande förhållningssätt.
För tjänsten behöver du ha fyllt 18 år.
Körkort är ett krav.

Övrigt

Intervjuer planerade v29, 17/7 och 18/7.
Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj, vänner och fritid. Vi tillämpar en rökfri arbetstid och arbetsgivaren erbjuder bl a förmåner som friskvårdsbidrag. När du har varit anställd mer än tre månader blir du automatiskt medlem i vår fritidsförening, TKFF, som både anordnar och sponsrar olika aktiviteter. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet. Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem Visma Recruit/Offentliga jobb i enlighet med GDPR. Om du har problem med att ansöka via programmet Visma Recruit/Offentliga jobb vänligen ta kontakt med support via telefonnummer 0771-693 693.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Tillträdde enligt överenskommelse. Schemalagd arbetstid dag, kväll, helg samt att det kan komma att förekomma viss arbetstid natt.

Tidsbegränsad till:

Ansökan


Ansök senast: 2024-07-03


Kontakt

Kontaktpersoner

Kerstin Karlsson Sennung, Tf enhetschef

0304-60 14 79

Klas Bergenheim, Gruppledare

0304-60 16 53

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00


Sidansvarig/Senast uppdaterad 21 juli 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet