Tjörn kommuns logga, till startsidan

Sommarentreprenörer Tjörn

Vill du bli din egen chef? Nu har du som är mellan 15 och 19 år chansen att i sommar driva ditt eget företag med hjälp av mentorer och affärscoacher. Ta chansen att förverkliga din dröm, hitta din affärsidé och tjäna dina egna pengar på dina villkor!

Som sommarentreprenör skapar du ditt eget sommarjobb

Sommarentreprenörerna är ett koncept som drivs av Tjörns kommun i samverkan med stiftelsen Drivhuset. Det innebär att du som ungdom på Tjörn får chansen och förutsättningarna att driva ditt eget företag under sommarlovet. Vi börjar sommaren med en utbildning som består av fem obligatoriska workshops med start den 13 juni och avslutar med ett festligare tillfälle i augusti då sommaren summeras och intyg delas ut. Under hela perioden har du som deltagare tillgång till handledare och hjälp av erfarna affärscoacher.

Workshopstillfällen:
13 juni kick-off
15 juni
21 juni
22 juni idépitchning
23 juni

Programmet i korthet

Fas 1 Här spånas idéer med hjälp av Drivhusets affärscoacher och de andra kursdeltagarna.
Fas 2 Din idé att testas och vässas.
Fas 3 Ditt företag är igång och du börjar producera och marknadsföra din produkt eller tjänst. Du jobbar så mycket som du själv vill och har alltid möjlighet att bolla tankar med mentorerna eller affärscoacherna.
Fas 4 Kick-out där ni tillsammans summerar och utvärderar. Ditt företag avslutas också i företagarformen sommarentreprenör. Men du får med dig massor av tips om du vill fortsätta att driva företaget.

Lön och ersättning

Som egen företagare tjänar du själv ihop dina pengar på det du säljer. Du får ingen ersättning från kommunen eller annat håll. Du börjar betala skatt först när du har tjänat mer än 20 431 kronor/år. Drivhuset hjälper dig med skatteuträkning, om ditt företag skulle gå med stor vinst.

Ansök senast 22 maj

Du som ansöker behöver bo på Tjörn och vara mellan 15 och 19 år. Totalt finns 15 platser. Du behöver inte ha din affärsidé klar vid ansökan - en del av utbildningen är att skapa affärsidéer och utveckla de du eventuellt redan har.

Kontakt

Anna Aldegren

Näringslivsstrateg


Sidansvarig/Senast uppdaterad 26 april

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet