Tjörn kommuns logga, till startsidan

Skolkurator

Publicerad 10 september 2020

Tjörns kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Skolkurator (Buf 2020/267)

Referensnummer

Buf 2020/267

Sista ansökningsdag

Torsdag, 1 oktober (idag)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Lön

Månadslön

Antal platser

1

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.
Vi som jobbar i barn- och utbildningsförvaltningen tycker att barns och ungdomars utveckling är det viktigaste som finns. Det har också märkts i flera av de rankningar som görs av landets skolor. Tjörn har hamnat i det övre skiktet i olika jämförelser under flera år. Här trivs medarbetarna och har stora möjligheter att utvecklas.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär följande:
• Hälsofrämjande och förebyggande insatser på organisations-, grupp- och individnivå.
• Ingå i skolans elevhälsoteam där man bidrar med det sociala perspektivet genom t ex
bedömning i enskilda ärenden, handledning och konsultation till elever, vårdnadshavare och
skolpersonal.
• Ingå i skolans trygghetsteam och likabehandlingsarbete.
• Socialt utrednings- och kartläggningsarbete.
• Dokumentation bland annat vid arbete med enskilda elever, protokoll m m.
• Kortare samtalsstöd kring skolrelaterade frågor både enskilt och i grupp.
• Ingå i en förvaltningsövergripande kuratorsgrupp och elevhälsa där fokus är att arbeta med
professionsfrågor och skolutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionom- eller socialpedagogsexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare.
Du ska ha goda kunskaper om hälsofrämjande och förebyggande arbete och kunna se olika perspektiv och arbeta både på grupp- och individnivå. Som skolkurator förutsätts ett brett register av arbetsmetoder och djupa kunskaper om barn och ungdomar och deras utveckling och deras situation i samhället. Det betyder djupa kunskaper i beteende- och samhällsvetenskap, sociallagstiftning och socialt behandlingsarbete. Kunskap inom den lagstiftning som styr skolverksamhet och sekretesslag är också av stor vikt. Vidare förutsätts en bred och fortlöpande uppdaterad omvärldskunskap.
Då skolan dagligen arbetar med värdegrundsarbete är det av vikt att ha ett förhållningssätt som stödjer skolans värdegrund. Du ingår i Resurscentrum (Centrala elevhälsan) men arbetar också på uppdrag av rektor. Du förväntas kunna arbeta självständigt och organiserar ditt eget arbete. Vi ser gärna att du har förmåga att se helhet och trivs med förändring och utveckling och bu bör gilla snabba tempoväxlingar i arbetet och stimuleras av den komplexitet och variation som arbetet i en mindre kommun erbjuder.
Viktig egenskap är att du har förmåga att skapa goda relationer och har lätt för att samarbeta med andra professioner och verksamheter. I tjänsten förekommer dokumentation, vilket förutsätter att du har en god svenska, i tal och såväl som i skrift. Du är datoranvändare och känner dig bekväm med att använda olika IT-verktyg som stöd i ditt arbete.
Nuvarande placering är på en skola men åk 6-9.
Körkort är ett krav.
Utdrag från belastnings- och misstankeregister ska uppvisas innan anställning kan erbjudas.

Övrigt

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.
Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Kontakt

Kontaktpersoner

Anna Orvefors, Avdelningschef Resurscentrum

0304-60 15 87

0766-341587

anna.orvefors@tjorn.se

Isabelle Genheden, Skolkurator

0766-341960

isabelle.genheden@tjorn.se


Sidansvarig Patrik Jansson/Senast uppdaterad 9 juni

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet