Tjörn kommuns logga, till startsidan

Undersköterska till Valåsens demensboende

Publicerad 11 maj 2022

Tjörns kommun, Socialförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Undersköterska till Valåsens demensboende (Soc 2022/106)

Referensnummer

Soc 2022/106

Sista ansökningsdag

Fredag, 10 juni (idag)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Lön

Antal platser

2

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! I Tjörns kommun står arbetsklimat och omsorg om varandra högt i kurs. Beslutsvägarna är korta, arbetsverktygen effektiva och kollegorna hjälpsamma. Du har stor frihet inom ditt yrkesfält och är med och påverkar utvecklingen. Det är enkelt att umgås och skapa kontakter med kollegor, chefer och politiker. Så börja jobba i Tjörns kommun du också – här finns gott om plats att ta!
Vill du vara med och göra skillnad för andra? Vare sig du är undersköterska, sjuksköterska, stödassistent, socialsekreterare eller någon annan yrkeskategori inom socialförvaltningen – hos oss får du jobba med andra engagerade medarbetare som vill göra livet lättare för dem som behöver det. Här får du också möjligheten att utvecklas i ditt jobb genom kompetensutveckling tillsammans med dina kolleger.
I ett lugnt villaområde i Kållekärr med fina grönområden och promenadvägar ligger Valåsens äldreboende. På Valåsen har vi samlat kompetens och kunskap om demens. Arbetet är pedagogiskt med stor hänsyn till demenssjuka personers behov. De boende och personalen gör vardagssysslor tillsammans utifrån den enskildes förmåga och intresse.
Äldreboendet drivs idag som intraprenad. Intraprenad är ett sätt att driva en verksamhet som ger ökat ansvar och som syftar till att öka inflytandet för de anställda.

Arbetsuppgifter

I arbetet som undersköterska inom äldreomsorgen är du med och skapar en meningsfull och trygg vardag för våra omsorgstagare.
Du kommer att ansvara för att omsorgstagaren får den hjälp och de stödinsatser som är beviljade. I ditt arbete ingår även att ge hjälp med vardagsrehabilitering och omvårdnad men även att medverka till att upprätta en omsorgsplan samt den sociala dokumentationen.
Hos oss ska du kunna hantera och avläsa olika situationer och agera på ett ansvarsfullt och självständigt sätt. Det arbete vi utför ska präglas av en mycket hög kvalitet som skapar trygghet för de boende. Ditt engagemang och din personlighet blir viktiga tillgångar i det dagliga arbetet. Vi arbetar med kvalitetssäkring, verksamhets- och kompetensutveckling och självklart deltar du i detta. I uppdraget ingår att bidra till din egen, gruppens och verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt datorvana. Du ska helst ha tidigare erfarenhet av att arbeta med vårdtagare som har demenssjukdomar.
Stor hänsyn kommer att tas till personlig lämplighet och att du har ett genuint intresse för att arbeta med äldre människor. Du ska ha ett bemötande som präglas av respekt och värdighet. Du ska även ha förmåga att arbeta med förändringar, vara flexibel, se möjligheter och våga pröva nytt.
Vi söker dig som är en ansvarstagande person och med ett stort personligt engagemang.
Dina personliga egenskaper kännetecknas av:
- en förmåga att kunna se lösningar istället för hinder.
- att vara trygg i din yrkesroll men samtidigt kunna vara öppen för nya idéer.
- att ha lätt för att samarbeta men även arbeta självständigt och ha förmåga att ta egna initiativ.
- att du är en glad och positiv person som sprider glädje samt har ett bemötande som präglas av respekt och värdighet.
- att kunna uttrycka dig på svenska i både skriftlig och muntlig kommunikation.
Stor hänsyn kommer att tas till personlig lämplighet och att du har ett genuint intresse för att arbeta med äldre människor och med de som har någon demenssjukdom.
Arbetet ställer krav på att du är flexibel och har en god samarbetsförmåga.

Övrigt

Intervjuer sker löpande under rekryteringstiden.
Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.
Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Kontakt

Kontaktpersoner

Aida Tegeltija, Enhetschef

0304-60 12 19

Pernilla Rasmusson, Enhetschef

0304-60 13 30

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00


Sidansvarig/Senast uppdaterad 19 januari

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet