Tjörn kommuns logga, till startsidan

Stödpedagog till Kroksdals gruppbostad

Publicerad 16 september 2020

Tjörns kommun, Socialförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Stödpedagog till Kroksdals gruppbostad (Soc 2020/152)

Referensnummer

Soc 2020/152

Sista ansökningsdag

Söndag, 11 oktober (idag)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Lön

Månadslön

Antal platser

1

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.
Vill du vara med och göra skillnad för andra? Vare sig du är undersköterska, sjuksköterska, stödassistent, socialsekreterare eller någon annan yrkeskategori inom socialförvaltningen – hos oss får du jobba med andra engagerade medarbetare som vill göra livet lättare för dem som behöver det. Här får du också möjligheten att utvecklas i ditt jobb genom kompetensutveckling tillsammans med dina kolleger.
Kroksdals gruppbostad består av 6 stycken lägenhet, är relativt nybyggd startade upp hösten 2017 och ligger i Skärhamn.

Arbetsuppgifter

Vi söker en kreativ och engagerad medarbetare till Individ och familjeavdelningen, Kroksdals gruppbostad. Arbetet som stödpedagog handlar om att i nära samarbete med, stödpedagog, stödassistenter, den enskilde och/eller dennes nätverk, upprätta, driva och följa upp genomförandeplaner.
Ansvara för översyn av dokumentationen och stå för ett reflekterande arbetssätt i gruppen. Du ska kunna söka ny kunskap och vägleda övriga kolleger i att utveckla sina arbetsmetoder. Du ska skapa, bibehålla och utveckla god kontakt med anhöriga, god män/ förvaltare, sysselsättning, sjukvård och andra myndigheter för den enskilde.
Du är själv delaktig i planerade insatser och aktiviteter tillsammans med brukaren och ger det stöd som den boende behöver för att klara sin vardag. Motivera och stödja till aktiviteter och en meningsfull tillvaro. Att medverka till att de insatser som ges tillförsäkrar den enskilde goda levnadsvillkor enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Kvalifikationer

Adekvat högskoleutbildning/yrkeshögskola eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom LSS, kunskap om kognitiva funktionsvariationen samt neuropsykiatri.
Du måste vara en lugn stabil person som kan arbeta strukturerar både självständigt och i grupp. Du är engagerad och ansvarstagande och har förmåga att självständigt planera arbetspassets uppgifter samt vägleda kolleger i pedagogiska arbete. Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad och nyfiken i ditt sätt att arbeta.
Du har god datavana och goda kunskaper i svenska språket, då kommunikation och dokumentation är ett kontinuerligt inslag i arbetet.
Du ska även ha erfarenhet av arbete med genomförandeplaner och journalföring. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Kunskap i AKK (alternativ kommunikation) krävs samt krav på körkort föreligger.
Vi ser gärna att du har följande utbildningar men är inget krav:
Licens för Samtalsmatta
Kunskap inom LAB (lågaffektivt bemötande )
Kunskap inom ESL ( ett självständigt liv)

Övrigt

Vi intervjuar löpande under rekryteringstiden.
Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.
Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Kontakt

Kontaktpersoner

Ann-Christin Måneskiöld, Enhetschef

0304-601055

Ingegerd Standar, Gruppledare

0304-601245

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00


Sidansvarig Patrik Jansson/Senast uppdaterad 9 juni

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet