Tjörn kommuns logga, till startsidan

Stödpedagoger till LSS-verksamheter

Publicerad 4 mars 2021

Tjörns kommun, Socialförvaltningen

Om jobbet

Ansökningslänk

Ansökan för: Stödpedagoger till LSS-verksamheter (Soc 2021/51)

Referensnummer

Soc 2021/51

Sista ansökningsdag

Onsdag, 31 mars (idag)

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Lön

Månadslön

Antal platser

2

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.
Vill du vara med och göra skillnad för andra? Vare sig du är undersköterska, sjuksköterska, stödassistent, socialsekreterare eller någon annan yrkeskategori inom socialförvaltningen – hos oss får du jobba med andra engagerade medarbetare som vill göra livet lättare för dem som behöver det. Här får du också möjligheten att utvecklas i ditt jobb genom kompetensutveckling tillsammans med dina kolleger.

Arbetsuppgifter

Vi söker två kreativa och engagerade medarbetare till LSS-verksamheter i form av gruppbostad och serviceboende, inom Vård och Omsorgsavdelningen.
Vi erbjuder ett stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens och vara med att utveckla verksamheterna.
Som stödpedagog har du ett nära samarbete med stödpedagoger, stödassistenter, den enskilde och dennes nätverk. Ansvara för översyn av dokumentationen och stå för ett reflekterande arbetssätt i gruppen. Du ska kunna söka ny kunskap och vägleda övriga kolleger i att utveckla sina arbetsmetoder.
Du är själv delaktig i planerade insatser och aktiviteter tillsammans med brukaren och ger det stöd som den boende behöver för att klara sin vardag. Du är positiv och har lätt att motivera och stödja till aktiviteter och en meningsfull tillvaro.
Du medverkar till att de insatser som ges tillförsäkrar den enskilde goda levnadsvillkor enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Kvalifikationer

Yrkeshögskola inriktning stödpedagog. Du ska ha erfarenhet av arbete inom LSS-verksamhet. Du ska ha fördjupad kunskap om kognitiva funktionsvariationer samt neuropsykiatri.
Du är en lugn, stabil person som kan arbeta strukturerat både självständigt och i grupp. Du är engagerad och ansvarstagande och har förmåga att självständigt planera uppdrag och uppgifter samt vägleda kolleger i det pedagogiska arbetet.
Som stödpedagog ska du vara lösningsfokuserad och nyfiken i ditt sätt att arbeta.
Du har god datavana och goda kunskaper i svenska språket eftersom kommunikation och dokumentation är ett kontinuerligt inslag i arbetet. Du ska även ha erfarenhet av arbete med genomförandeplaner och journalföring.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Kunskap i AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) krävs samt krav på körkort föreligger.
Meriterande
Licens för Samtalsmatta
Kunskap inom LAB (lågaffektivt bemötande )
Kunskap inom ESL ( ett självständigt liv)
Kunskap och/eller arbetserfarenhet av psykiska funktionsnedsättningar

Övrigt

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden.
Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.
Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Kontakt

Kontaktpersoner

Ann-Christin Måneskiöld, Enhetschef

0304-601055

Ingegerd Standar, Gruppledare

0304-601240

Kerstin Sennung, Gruppledare

0304-60 14 79

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00


Sidansvarig/Senast uppdaterad 9 juni 2020

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet