Tjörns kommuns logotype
Temperatur 8,2 °C
Medelvind WSW 5,4 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Resor och pendling

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Bussterminalen i Myggenäs

Tjörns kommun ligger 6 mil från centrala Göteborg. Mittemellan Oslo och Köpenhamn. Läget på kusten ger dig tillgång till högskolor, sjukhus och andra viktiga samhällsfunktioner inom en dryg timmes resa.

Karta Tjörn-Göteborg

Pendelstation, parkeringar och cykelvägar

Pendelstationen vid Myggenäs korsväg är vackert belägen precis intill havet. Härifrån är det lätt att pendla med kollektivtrafik. Här passerar gång- och cykelvägen från Tjörnbron vidare ut mot Tjörn.

Kollektivtrafik

Östra Tjörn har inte bara närmare till fastlandet utan även bättre tillgång på kollektivtrafik och en väl utbyggd infrastruktur. Många av de boende på östra Tjörn pendlar till Göteborg och Stenungsund.

Cykla på Tjörn

På Tjörn tar du dig säkert med cykel från Myggenäs i norr till Rönnäng i söder. Se vår populära karta "Cykla, vandra och bada" till höger för många tips på hur man enkelt kan ta sig runt på Tjörn, inte minst till våra många fina badplatser.

Stora planer för infrastrukturen

Bättre och säkrare vägar, en ny bro mellan Orust och fastlandet, fler parkeringar nära kollektivtrafiken, fler direktbussar och dubbelspår på Bohusbanan. Detta är några av de förbättringar som Tjörn tillsammans med Orust och Stenungsund föreslår i det så kallade Nordvästsvenska Initiativet.

Sidan senast uppdaterad 2016-05-06 08.36
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se