Tjörns kommuns logotype
Temperatur 6,1 °C
Medelvind SE 1,3 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Ordningsregler

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Syftet med ordningsregler i skolan är att forstra till goda samhällsmedborgare och säkerställa en god arbetsmiljö för alla. Konsekvenserna som skolan tar till står i proportion till förseelsen.

 

Ansvar

Rektor har huvudansvaret för att ordningsreglerna uppdateras årligen och att elever, vårdnadshavare samt personal är delaktiga i processen.

Ansvarsfördelning elever

Det är varje elevs ansvar att följa de ordningsregler och värdegrund som vi gemensamt har kommit fram till på skolan. Genom att vi alla följder dem, skapar vi gemensamt förutsättningar att alla skall kunna ta till sig och utvecklas inom skolans olika kunskapsområden.

Ansvarsfördelning föräldrar

Föräldrar för en diskussion tillsammans med sitt/sina barn om skolans ordningsreglerna.

Ordningsregler

  • Du har rätt att vistas i en trivsam miljö. Du är också skyldig att hålla rent och snyggt omkring dig både i klassrummet, matsalen och i övriga gemensamma utrymmen på skolan.
  • Du har rätt att bli respekterad för den du är. Du är också skyldig att respektera andra och visa hänsyn.
  • Du har rätt att känna dig trygg och säker. Du är också skyldig att medverka till att andra känner sig trygga och säkra genom ett vårdat språk och kamratligt uppträdande.
  • Du har rätt till kunskap och arbetsro. Du är också skyldig att komma i tid och ta med dig de böcker och övrig material till lektionen och bidra till lugn och ro i klassrummet.

Mer info kring ordningsreglerna, se OrdningsreglerPDF

 

 

Skolans värdegrundsord

Sidan senast uppdaterad 2019-01-24 16.45
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se