Tjörns kommuns logotype
Temperatur 7,0 °C
Medelvind WSW 5,8 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Tjörn får statliga bidrag för naturprojekt

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Sillens dag, Klädesholmen

Tjörns kommun har fått bidrag för att bygga frisbeegolfbana i Häggvall och för att göra en broschyr om typiska växt- och djurarter.

Det är Naturvårdsverket som även i år beviljat bidrag till viktiga projekt för Tjörns friluftsliv. Förra året fick Tjörn pengar för att tillsammans med föreningarna rusta upp vandringslederna, projekt som ännu är i full gång. De nya projekten kommer att startas under året.

Ny broschyr med typiska arter för Tjörn

Tillsammans med Tjörns Naturskyddsförening har kommunen sökt och beviljats bidrag för att så kallade ansvarsarter och ansvarsnaturtyper ska inventeras och sedan presenteras i en broschyr. Det är särskilda arter och naturtyper som kommunen har åtagit sig att värna om lite extra. Vissa av dem är hotade arter (som västkustrosen) andra är värda att skyddas för att de är typiska för Tjörn (som strandängarna).

– Vi vill göra en turistvänlig karta, med information om både vandringslederna och arterna, så att man vet vad man ska titta efter när man är ute, säger Olle Wängborg, samordnare för friluftslivet i Tjörns kommun.

Frisbeegolfbana i Häggvall

Tjörns kommun har tillsammans med Stenungsund/Tjörn Discgolf club fått bidrag för att bygga en frisbeegolfbana runt motionsspåret i Häggvall, nära Häggvallskolan. En grillplats och ett vindskydd kommer också att byggas. Om allt går som det ska är frisbeegolfbanan klar redan i höst.

Fakta Lokala naturvårdsprojekt (LONA)

För broschyren med ansvarsarter och ansvarsnaturtyper har Tjörns kommun fått ett statligt bidrag på 26 000 kronor från Naturvårdsverket. Tjörns Naturskyddsförening bidrar med motsvarande summa i form av ideellt arbete med inventering av arter och naturtyper.

För frisbeegolfbanan, grillplatsen och vindskyddet är bidraget 70 000 kronor. Tjörns kommun och Stenungsund/Tjörn Discgolf club bidrar med lika stor summa i form av pengar och ideellt arbete för konstruktion av banan.


Sidan senast uppdaterad: 2018-05-22 08.15
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se