Tjörns kommuns logotype
Temperatur 3,8 °C
Medelvind NNW 2,7 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Höstfint med minimal vattning

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Eftersom kommunen fortfarande måste spara på vatten ligger fokus på att göra fint samtidigt som vattningsbehovet minimeras.

Det är verksamheten park och natur som ansvarar för kommunens offentliga planteringar. Precis som tidigare år kommer de att pynta lite vid entrén till kommunhuset med belysning i befintlig växtlighet och dekorationspumpor. Det kommer också att finnas belysta granar över advent och jul.

– Eftersom vi har ett besvärligt vattenläge måste vi tänka oss för både nu och långsiktigt. Det är ett gyllene tillfälle för oss att göra en större översyn, vilket annars är svårt då krukorna vanligtvis är planterade året om, säger Susanne Willbo på park och natur.

Planen är att byta ut trasiga och dåliga krukor, samt att ersätta en del kärl med nya som inte kräver så mycket bevattning. Samtidigt ska lökar sättas ut i de större planteringarna vid Myggenäs och Skåpesund.

– Med rätt planering och rätt växt på rätt plats kan man alltid minimera vattningsbehovet, tipsar Susanne Willbo.

Sidan senast uppdaterad: 2018-11-07 08.58
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se