Tjörns kommuns logotype
Temperatur 9,6 °C
Medelvind W 6,3 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Smittande oro och mod: vernissage och workshop

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Smittande oro och mod 2017

Smittande oro och mod är ett konstprojekt som belyser rädsla och mod kopplat till demokrati och yttrandefrihet.

Onsdagen den 5 april kl 12 premiärvisades det tredje verket av fyra, skapat av konstnären Nina Bondeson, i konstrummet på Skärhamns bibliotek. I samband med det lämnades ordet över till besökarna som kan dela med sig av tankar, åsikter, rädslor, drömmar och visioner i ett pratbubblekollage.

Projektet Smittande oro och mod belyser rädsla och mod kopplat till demokrati och yttrandefrihet. Vad händer om journalister, författare och konstnärer tystnar av rädsla för repressalier?

Utställningen pågår till och med 26 april.

På vernissagedagens kväll hade intresserade också möjlighet att chatta med konstnären Nina Bondeson och curatorn Jörgen Svensson på www.smittandeoromod.se/chatt.htmllänk till annan webbplats. Där kan man även läsa chattarna med de tidigare konstnärerna.

Nina Bondeson är en av få konstnärer i Sverige som är djupt involverade i konstpolitiska frågor. Hon debatterar flitigt utifrån konstens betydelse för utvecklingen av samhället och demokratin. Inom sin egen konst var hon tidigt ute med att använda uttryck från konsthantverk i sitt bildskapande. Detta var gränsöverskridande i en tid då det fanns starka tankar om att konst och konsthantverk borde hållas åtskilda.

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-10 14.29
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se