Tjörns kommuns logotype
Temperatur 9,3 °C
Medelvind W 6,3 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Samverkan stärker besöksnäringen i fyra västsvenska kommuner

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Kerstin Gadde (S) Orust, Bo Pettersson (S) Stenungsund, Miguel Odhner (S) Kungälv och Martin Johansen (L) Tjörn

Kerstin Gadde (S) Orust, Bo Pettersson (S) Stenungsund, Miguel Odhner (S) Kungälv och Martin Johansen (L) Tjörn

Kommunerna Tjörn, Stenungsund, Orust och Kungälv har nu i samverkan handlat upp turismtjänster. Tillsammans ska vi nu öka attraktiviteten i våra kommuner ännu mer! Avtalet med Södra Bohusläns turism AB, som vann upphandlingen, inleds 1 januari 2018 och varar i 4 år med möjlig förlängning.

Besöksnäringen är en av de starkaste näringarna idag i Sverige och det finns en stor tillväxtpotential. Genom samarbete och ett avtal med en välkänd aktör tar vi nu ett ytterligare steg för att främja besöksnäringen i våra områden. Målet är att kunna marknadsföra våra gemensamma destinationer ännu mer, locka hit fler besökare och även stötta de företag i våra områden som arbetar med besöksnäring.

– På Tjörn har vi framgångsrikt arbetat för att stärka hållbara reseanledningar under flera år. Kulturprofilen är tydlig och vi har besöksmål i världsklass, som Nordiska Akvarellmuseet och Skulptur i Pilane. Genom åren har vi upparbetat goda samarbeten med aktörer inom turism, besöksmålen och Södra Bohuslän Turism. Dessa samarbeten ger bland annat resultat i paketering av upplevelser och boende samt ökad kännedom om Tjörn som en av de bästa platserna att besöka i Bohuslän. Världens svettigaste konstrunda är ett konkret exempel på framgångsrikt samarbete när det är som bäst. Samverkan är framgångskonceptet, säger Martin Johansen, kommunstyrelsens ordförande på Tjörn.

Den 31 oktober skrev kommunstyrelsens ordförande från respektive kommun under ett nytt avtal med Södra Bohuslän Turism. De är Bo Pettersson (S), Stenungsunds kommun, Martin Johansen (L), Tjörns kommun, Kerstin Gadde (S), Orust kommun och Miguel Odhner (S), Kungälvs kommun.

Sidan senast uppdaterad: 2017-11-06 15.13
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se