Tjörns kommuns logotype
Temperatur 7,0 °C
Medelvind WSW 5,8 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Säkerhetsrond för alla över 80

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Genomgång av seniorsäkerhet hemma hos Egon och Elvy Nilsson

Alla Tjörnbor som fyllt 80 år får ett erbjudande om en säkerhetsrond i hemmet. Vi följde med hem till Egon och Elvy Nilsson.

Egon Nilsson fyllde 80 tidigare i år och fick då ett brev hem från Trygg hemma-teamet med erbjudande om en säkerhetsrond där man går igenom risker för fallolyckor i hemmet men också brandsäkerhet.

– Vi har pratat mycket om vad vi behöver göra för att göra hemmet säkrare, men det är alltid bra att få lite nya tips också, säger Egon Nilsson.

Tillsammans med Kerstin Sjö och Susanne Kareflod från Trygg hemma-teamet fick Egon och Elvy en genomgång av tänkbara risker i sitt hem. Säkerhetsronden var mer ett samtal runt köksbordet där Kerstin och Susanne visade olika fiffiga lösningar som kan göra vardagen säkrare.

I sin väska hade de med sig exempel på bland annat halkskydd att lägga under mattorna, halkmattor i badrummet, nattbelysning, handtag och broddar. De berättar också om fixartjänsten och uppmanar Egon och Elvy att ringa dem nästa gång de behöver gå upp på en stege. (Läs mer om Fixartjänsten genom att klicka på länken till höger)

– Det var ju jättebra att få en sådan här genomgång. En brandsläckare har vi redan, men nu ska vi köpa en brandfilt och kolla batterierna till brandvarnaren. Vi visste att fixartjänsten fanns, men nu är steget inte så långt att ringa dem, säger Elvy Nilsson.


Sidan senast uppdaterad: 2017-11-03 08.54

Kontaktuppgifter

Trygg-hemma-teamet
0304-60 18 66

Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se