Tjörns kommuns logotype
Temperatur 9,6 °C
Medelvind W 6,3 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Nattlig ro med kamera

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Sovande person

Nu kan Tjörnbor som har nattlig tillsyn slippa bli störda i sin nattsömn.

Med en kamera kan personalen i hemtjänsten se om allt är som det ska.

Ibland gör hemtjänsten schemalagda besök på nattetid, enbart för att kontrollera att allt är som det ska. Det kallas för ”nattlig tillsyn”. När nattpersonalen kommer eller går kan det vara lätt att vakna till. En del ligger vakna och väntar på att nattpersonalen ska komma.

Nu finns det möjlighet att välja att ha en kamera hemma i stället för att bli störd på natten. Personalen i hemtjänsten kopplar upp sig mot kameran och kan se sängen och delar av sovrummet. Om personen som har tillsyn sover gott, behöver de inte gå dit och störa. Om inte, larmas nattpatrullen ut till bostaden.

– Vi vill ge våra brukare möjlighet till hög integritet där de kan ta hand om sig själva så långt det går, samtidigt som vi finns som en trygghet, säger Shujaat Noormohamed, chef för socialförvaltningen i Tjörns kommun.

Säkerhetsnivån är hög och endast behöriga användare kan komma åt kameran. Tillsynen sker endast vid i förväg bestämda tillfällen. Andra kommuner som använt sig av tillsyn på natten med kamera har märkt att det är ett bra verktyg för oroliga personer som började sova bättre efter införandet.

– Nu informerar vi om att möjligheten finns för den som har nattlig tillsyn och vill prova, säger Emelie Hildingsson, enhetschef på socialförvaltningen.

Sidan senast uppdaterad: 2017-11-16 09.06
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se