Tjörns kommuns logotype
Temperatur 8,2 °C
Medelvind W 6,3 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Jogga vackrare i Häggvallskogen

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Motionsspåret, Häggvall

Tjörns kommun har gett motionsspåret i Häggvall en rejäl ansiktslyftning. Dessutom har skogen glesats ut och en grillplats är på gång. Och ännu fler möjligheter väntar.

Det började med att skogsmaskiner glesade ut skogen runt spåret, vilket har gjort platsen mycket ljusare. Sedan installerades ny belysning och nu har spåret fått ett nytt, dämpande underlag av grus. Motionsspåret är ett av få elljusspår på Tjörn och är 1,2 kilometer.Det ligger i anslutning till gång- och cykelvägar för den som villförlänga sin löprunda.

Grillplatsen kommer att byggas i en vacker björkdunge i anslutning till spåret nära Fridas hage.

Flera idéer

Vid en medborgardialog har också boende i området och elever på Häggvallskolan fått möjlighet att komma med fler idéer för hela området. Några önskemål är frisbeegolfbana, slinga för mountainbike, hinderbana,
vindskydd och utegym.

– Vi har fått många förslag som skulle kunna lyfta området. Det är ett strategiskt läge, nära kommunikationer,skolor och idrottsföreningar samtidigt som det är ett av de områden på Tjörn där befolkningen ökar mest. Så det är ett spännande område att titta mer på, säger Olof Wängborg, samordnare friluftsliv i Tjörns kommun.

Vänta med att rida

Förhoppningsvis ska spåret kunna användas för ridning längre fram när gruset packat sig ordentligt. Än så länge går det inte att rida i spåret – då blir det förstört. Under våren och sommaren kommer kompletterande arbeten att utföras, som att gräva djupare diken där det samlas mycket vatten och att lägga på mer grus.

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-15 09.30
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se