Tjörns kommuns logotype
Temperatur 9,6 °C
Medelvind W 6,3 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Bästa sommarjobbet ger nöjda hyresgäster

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Gustav Jannesson, Martin Janson, Oskar Janson och Andrea Rauda.

Gustav Jannesson, Martin Janson, Oskar Janson och Andrea Rauda.

I sommar har de klippt häckar, gräs och rensat ogräs. Bostadsbolagets sommarjobbare kommer gärna tillbaka nästa år.
– Jag känner att jag gör något bra för hyresgästerna. De är ofta väldigt nöjda, säger Oskar Janson, 18.

Oskar Janson har precis avslutat sin tredje sommar med jobb för Tjörns Bostads AB. I år fick han dessutom kliva fram och ta lite mer ansvar som handledare för sina jobbarkompisar. Tio veckor har han jobbat – annars är ett vanligt feriejobb hos TBAB fyra veckor. Nytt för i år är att han fått köra åkgräs-klippare och att vara den i gruppen som ser till att arbetet blir gjort.

– Tidigare handlade det mer om att göra som man blev tillsagd. Det har varit kul att ha mer ansvar och så gillar jag att jobba ihop med andra och att ha kontakt med hyresgästerna, säger Oskar Janson.

Den här måndagen i augusti träffas Oskars arbetslag på Båsenvägen i Skärhamn. Förmiddagens uppgift blir att rensa ogräs i häckarna runt hyreshusen.

I Skärhamn är det fyra sommarjobbare som hela sommaren skött utomhusmiljöerna runt TBAB:s fastigheter. Sammanlagt har 24 Tjörnungdomar fått möjlighet att sommarjobba på TBAB – förutom i Skärhamn finns det arbetslag i Kållekärr, Rönnäng och Höviksnäs/Myggenäs.

– Att erbjuda sommarjobb är ett sätt för oss att visa upp bostadsbolaget som en intressant arbetsgivare. Det har också varit roligt för oss att ta emot mycket beröm för ungdomarnas arbete, när hyresgästerna kontaktat oss i andra ärenden, säger Mats Olsson, avdelningschef på TBAB.

Första sommarjobbet

För Andrea Rauda, 16, var det första sommarjobbet.

– Det har varit roligt men tufft. Roligt för att det är god stämning bland oss och vi har en fin gemenskap. Tufft för att mina armar inte var så vana vid att hacka i jorden hela dagen. Jag hade träningsvärk varje dag första veckan, men sedan har det gått över. Nu har jag fått armmuskler i stället, säger hon och skrattar.

Nästa år vill Andrea komma tillbaka. När hon blir ett år äldre blir lönen också högre, men det är inte bara pengarna som lockar.

– Jag klarar av mer saker nu, har blivit fysiskt starkare och tränat mitt tålamod när någon behöver hjälp.

Fler röster från några av TBAB:s sommarjobbare:

Martin Janson, 15:
– Det bästa har varit att vara utomhus och att göra en bra sak. När det blir fint och hyresgästerna blir nöjda.

Gustav Jannesson, 17:
– Det har alltid funnits något att göra. Jag gillar att göra saker ordentligt så att jag ser ett resultat. Och så har vi varit ett väldigt gott gäng.


Sidan senast uppdaterad: 2017-08-14 14.39
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se