Tjörns kommuns logotype
Temperatur 3,7 °C
Medelvind NE 3,1 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Blocketannons polisanmäls

Bränningar

En blocketannons där kommunens konstverk, den digitala skylten vid Myggenäs korsväg, Nordiska Akvarellmuseet samt avdelningen för kultur- och fritid erbjuds till försäljning har polisanmälts av Tjörns kommun.

I annonsen uppmuntrades också till att förstöra genom att kasta sten eller plocka bort egendomen. Som avsändare i annonsen står Tjörns föräldrar. Annonsen är nu borttagen från Blocket.

Vare sig kommunjurist eller kommunchef har tidigare i sina yrkesliv varit med om något liknande.

- Några av de punkter som polisanmälan omfattar innebär försök till bedrägeri, säger Elisabet Ahlin, kommunjurist. I annonsen vill man sälja någon annans, det vill säga kommunens egendom. Att uppmuntra till att kasta sten är också att uppmana till skadegörelse.

- Det här strider mot de demokratiska värderingar som all offentlig verksamhet vilar på, säger kommunchef Ann-Britt Svedberg.

- Min allra första tanke var vilka förebilder dessa föräldrar är för sina barn. Vilka värderingar vill de sända vidare? Jag har svårt att tro att det verkligen är föräldrar på Tjörn som ligger bakom detta. Min erfarenhet är att föräldrarna på Tjörn är engagerade på ett seriöst sätt, fortsätter Ann-Britt Svedberg.

- Jag värjer mig också kraftigt mot den avsaknad av respekt och oförskämdhet annonsen visar för mina medarbetare. Medarbetarna utför de uppdrag som politikerna har beslutat om och bidrar med sin kompetens till den höga kvalitet och attraktionskraft som Tjörns kommun har. Att vara anställd i Tjörns kommun ska inte innebära att bli uthängd på det här sättet, avslutar Ann- Britt Svedberg

Sidan senast uppdaterad: 2019-03-20 17.48
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se