Tjörns kommuns logotype
Land 13,3 °C Hav 11,8*°C
Medelvind SSW 3,1 m/s

Nyheter som RSS

Störst text
Stor text
Normalstorlek
 • 2018-10-19 11.41

  Ungdomsdialog 23 oktober


  Ungdomsdialog
  Ung på Tjörn? Välkommen till Ungdomsdialog!
  Den 23 oktober kl 18 i Stora Tjörnsalen, Kommunhuset, Skärhamn. Vid Ungdomsdialogen kan ungdomar mellan 12 och 18 år träffa politiker, ställa frågor och ge synpunkter.Ungdomsdialogen fångar upp idéer och tar vara på engagemang som kan bidra till en långsiktigt hållbar förändring.Ungdomsdialogen agerar som en kanal mellan politiker och ungdomar för att hjälpa politiker som inför stora beslut vill förstå ungas behov och unga som vill vara delaktiga och påverka sin situation. Ofta är avståndet stort och vägarna fram till varandra svåra att hitta. 
  Läs mer
 • 2018-10-19 11.03

  Midsummer Match Cup 2019


  Midsummer Match Cup - seglingsbild
  I juni 2019 blir det premiär för Midsummer Match Cup. Det är ett nytt internationellt seglingsevent i Skärhamn där dam- och herrseglare tävlar i samma team.
  Med Midsummer Match Cup introduceras ett nytt koncept för matchracing-tävlingar i världen. Det har funnits stora tävlingar med mixade team tidigare, till exempel Volvo Ocean Race där reglerna gjorde det fördelaktigt för lagen att kvotera in kvinnliga seglare. Men den nya matchracingregattan i Skärhamn är den första i världen där reglerna säger att varje team som tävlar måste ha mixade team med minst två damer och två herrar.Midsummer Match Cup introducerar också Skärhamn som ny arena för internationella professionella seglingsevenemang. Initiativtagare till tävlingen är topprankade skepparen Johnie Berntsson som bor i Stenungsund och i flera år varit en profil inom internationell matchracing.– Jag är väldigt stolt över att vara med och starta det här evenemanget på en plats som betytt mycket för mig som seglare. Midsummer Match Cup kommer att bli en fantastisk folkfest och en spännande regatta att följa. Skärhamn passar perfekt för den första matchracing-tävlingen någonsin med bara mixade team, säger Johnie Berntsson som startade sin seglingskarriär i Skärhamn.Tjörns kommun är en nära partner till evenemanget. Vi har en långsiktig vision där evenemanget utvecklas de kommande åren och hjälper till att etablera Skärhamn som arena inom internationell kappsegling.Ian Williams från Storbritannien har vunnit fem VM-guld i matchracing och är mycket positiv till det nya konceptet med mixade team.– Jag har alltid tyckt om att tävla i Sverige för det finns ett stort seglingsintresse på västkusten, säger Ian Williams. Midsummer Match Cup och det spännande konceptet med mixade team kommer att upplevas som ett lyft för lagen som deltar, för arenan och för alla kommersiella partners till evenemanget.Lucy MacGregor, även hon en tidigare världsmästare i matchracing, tror att Midsummer Match Cup kommer att bli ett evenemang som lockar intresse bland både åskådare och proffsseglare.– Det är fantastiskt att se hur kvinnliga seglare når framgångar och tar mer plats inom olika delar av sporten, både när det gäller mixade team och i stora regattor med bara kvinnliga seglare. Midsummer Match Cup kommer att vara ett bra komplement till andra tävlingar och det kommer att bli spännande att se en matchracingregatta där män och kvinnor tävlar sida vid sida och på lika villkor.Midsummer Match Cup kommer att äga rum 25–29 juni 2019 . Evenemanget arrangeras av Brandspot som tidigare varit med och arrangerat flera stora internationella seglingsevenemang, däribland hamnstopp för Volvo Ocean Race i Göteborg och Stockholm, America’s Cup World Series i Göteborg och GKSS Match Cup Sweden på Marstrand.KontaktpersonerFabian Bengtsson, pressansvarig Midsummer Match Cup 2019
  fabian@brandspot.com
  0704-59 72 12
  Jan Torstenson, VD Brandspot
  jan@brandspot.com
  0706-68 55 73
  Eva-Karin Ohlsson, kommunikationschef Tjörns kommun
  eva-karin.ohlsson@tjorn.se
  0304-60 13 95

  Läs mer
 • 2018-10-19 10.35

  Kommunfullmäktige sammanträder


  Kommunfullmäktige
  Tjörns kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 25 oktober kl 18.30.
  Som vanligt direktsänds sammanträdet på webben.Sammanträdet hålls istället för sammanträdet den 18 oktober som ställdes in.Protokollet publiceras sedan det justerats, som regel en vecka efter sammanträdet. Meddelandet om att det justerats anslås som vanligt på vår anslagstavla.
  Läs mer
 • 2018-10-18 11.52

  Fler tomter på Nordviksberg


  Hus i Nordviksgärde med havshorisont
  Söder om Skärhamn ligger Nordviksberg (även kallat Nordviksgärde). Nu har vi släppt ytterligare några tomter i området.
  Det är ett vackert Tjörnlandskap med kala bergspartier och gröna dalgångar med ljung, gärdesgårdar och små vattendammar. Sedan några år har ett trivsamt bostadsområde byggts upp här, med närhet till såväl Skärhamn som natur och en fantastisk utsikt.Tomterna i området har sålt bra och på sista tiden har det bara funnits ett fåtal kvar. Men nu har vi fyllt på utbudet. Nyfiken? Läs mer om lediga tomter i Nordviksberg!
  Läs mer
 • 2018-10-18 09.00

  Tjörn har lägst arbetslöshet i landet


  Tjörnbron från Almön
  Varje månad redovisar arbetsförmedlingen statistik över arbetslösheten i landets kommuner. De fyra senaste månaderna (juni-september) har Tjörn legat delad eller ensam etta.
  Det gäller arbetslöshet (öppet arbetslösa och i program) i gruppen 16-64 år. Även ungdomsarbetslösheten är bland de lägsta i landet.– Det är fantastiskt roligt och visar att företagen mår bra och vågar anställa. Vi har också högst jobbtillväxt i Göteborgsregionen, säger Anna Aldegren, kommunens näringslivsstrateg.Tjörn är en utpräglad småföretagskommun med över 2 000 företag. De flesta av företagen har färre än 10 anställda.– Det innebär också att våra företag har svårt att rekrytera och hitta rätt kompetens, fortsätter Anna Aldegren. Från kommunens sida arbetar vi med olika åtgärder för att underlätta.De fem kommunerna med lägst arbetslöshet är: Tjörn, Öckerö, Vallentuna, Ekerö och Gagnef. Stenungsund kommer på plats 10, Kungälv 11:e och Orust på 29:e plats.

  Läs mer
 • 2018-10-17 08.19

  Nytt nummer ute av Vi på Tjörn


  Omslag Vi på Tjörn nr 2018-5
  I veckan har vår hushållstidning Vi på Tjörn delats ut till alla Tjörnbor.
  Några av rubrikerna i höstens första nummer är:
  • Nära 8 500 beslut under ett år.
  • Martina pluggar på distans.
  • Nyanlända var en stor hjälp i äldreomsorgen i sommar.
  Tidningen delades ut till Tjörnborna 17 och 18 oktober.
  Du kan också hämta tidningen i Tjörns kundcenter eller ladda ner den som pdf-fil PDFeller läsa den direkt som e-paper.länk till annan webbplatsHar du inte fått din tidning? Kontakta Tjörns kundcenter på tjorns.kundcenter@tjorn.se eller 0304-60 10 10. För att vi ska kunna reklamera till distributören behöver vi din fullständiga adress.
  Läs mer
 • 2018-10-09 08.27

  Gratis avstängning av vatten


  Vattenkran. Fotograf okänd
  Att få sitt dricksvatten avstängt och påkopplat, till exempel över vintern, kostar som regel en slant. Men ibland är det gratis.
  Varje vår och höst har vi särskilda dagar med gratis av- och påkoppling av vattnet. Olika datum gäller för olika öar.För ytterligare information, se länken till höger.
  Läs mer
 • 2018-10-08 14.49

  Nytt på Nordiska Akvarellmuseet


  Maria Nordin: "On display"
  Nu är höstens utställningar igång på Nordiska Akvarellmuseet.
  Museet domineras av en separatutställning av Maria Nordin . Kärnan utgörs av hennes nyaste akvarellmålningar i stora format och animerade kortfilmer. Dessa verk visas för första gången. I presentationen ingår även ett urval av äldre målningar och animationer, både från Nordiska Akvarellmuseets samling och inlånade.Som vanligt har man även en utställning med valda verk ur museets samling. Denna gång heter den Där livet sker : Verk som ger en inblick i det som kan sammanfattas som livets dagliga flöde, vardagsrealism utan stora gester men som istället fångar det som tyst passerar förbi. Medverkande konstnärer är Knutte Wester (som hade utställningen Horungen ifjol), Jan Hietala, Gunnel Wåhlstrand, Vanessa Baird och Kristinn G. Harðarson.
  Läs mer
 • 2018-10-03 09.14

  Företagsklimatet i STO-kommunerna


  Tjörnbron från Almön
  Tisdagen den 2 oktober presenterade Svenskt Näringsliv 2018 års ranking av företagsklimatet i landets kommuner.
  I STO-kommunerna är företagsamheten stor och ökande, vilket är oerhört glädjande då trenden i riket är den motsatta. Det visar sig bland annat i det statistikunderlag som används såsom andel företag i kommunerna samt nyföretagsamhet. Dessutom har allmänheten här en positiv attityd till företagande.Det är dock tydligt att våra företagare förväntar sig mer angående vår infrastruktur. Trots att vi är en del av Göteborgsområdet upplever företagen att det finns mycket mer att önska kring både IT och kommunikationer. Det är något vi är väl medvetna om och vi arbetar fortsatt intensivt genom Nordvästsvenska initiativet, där fokus främst ligger på förbättringar av vår transportinfrastruktur.Det är också tydligt att företagen i regionen upplever sin hemkommun på olika sätt. En potential i detta är att vi i vårt utökade samarbete i näringslivsfrågor kan lära av varandra, och dra nytta av varandras styrkor.– Det är oerhört positivt att näringslivet upplever att både tjänstemännens och politikernas attityd till företagande har förbättras i kommunen. Att även företagens uppfattning av vår rättssäkerhet ökar med 88 placeringar är fantastiskt och visar att det långsiktiga arbetet med våra processer och bemötande ger genomslag. Nu gäller det att fortsätta utvecklas och att företagen känner att vi arbetar kontinuerligt framåt och inte ser arbetet som ett avslutat projekt. Vi ser också tydligt att arbetet med en förbättrad infrastruktur är en av våra viktigaste frågor framöver, säger Anna Aldegren, näringslivsstrateg Tjörns kommun.
  Läs mer
 • 2018-10-01 08.45

  Tjörns nya kommunfullmäktige


  Tjörnbron från Almön
  Nu har länsstyrelsen genomfört den slutgiltiga rösträkningen för Tjörns kommunfullmäktige. Därmed har valresultatet fastställts.
  Tjörn brukar få högt valdeltagande och så blev det även denna gång: 88,80 % av 12 727 röstberättigade deltog.Tjörns kommunfullmäktige har 41 mandat. De fördelas mellan partier som anmält sitt deltagande eller anses ha anmält sitt deltagande i valet och som fått minst 2 procent av rösterna.
  Läs mer
| Mer
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se