Tjörns kommuns logotype
Land 26,2 °C Hav 23,3°C
Medelvind W 3,1 m/s

Foodtruck/matvagn – markarrende

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Ansökan om eventuellt markarrende 

Om du inte själv äger marken som du ska stå på måste du också ordna ett skriftligt marktillstånd från markägaren för att ställa upp en vagn på markägarens mark. Om du är osäker på vem som äger marken kan du ringa Tjörns kommun, mark- och exploateringsavdelningen och få information om markägare.

Där Tjörns kommun är markägare (tex. så ägs delar av marken i Södra hamnen av Tjörns kommun)  måste du ansöka om ett så kallat markarrande för platsen under en viss tidsperiod.

Det finns ett par specifika platser hänvisade till matvagnar i centrala Skärhamn dit kommunen nu dragit ström/el som gör dem mer lämpliga att stå på än andra platser, se bifogad karta. Skriv ut denna och markera på vilken/vilka platser som din verksamhet önskar stå.

Denna ansökan bör skickas in till Tjörns kommun parallellt med att ni söker Polistillståndet, så kan dessa hanteras parallellt.

Ansökan/blankett

Använd blanketten till höger och samt märk ut på en karta var du vill stå med din foodtruck. I Skärhamn finns det ett par platser dit kommunen anvisar foodtrucks att ställa sig under verksamhetsåret 2017.

Returnera kartan med markering över exakt önskad plats i din ansökan.

Ansökan skickas till: Tjörns kommun, Mark och exploatering, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn

Kostnad

Tjörns kommun skriver ett så kallat anläggningsavtal med dig för markarrendet. Kostnaden för markarrende motsvarande en foodtruck brukar ligga på mellan 1500-2000 kr/år, önskas el tillkommer några hundralappar.

Sidan senast uppdaterad 2018-05-22 11.22
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se