Tjörns kommuns logotype
Temperatur 21,6 °C
Medelvind S 4,0 m/s

Råd och hjälp när du startar eget

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Det finns många olika organisationer som kan hjälpa dig när du ska starta eget eller när du vill utveckla ditt företag. Här har vi samlat några av dem.

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg erbjuder vägledning samt Starta företag-kurser. Där får du kunskap om hur du praktiskt går till väga för att starta ett företag. Målet är att du ska få en gedigen grund att stå på inför ditt framtida företagande.

Verksamt.se

Information och tjänsterför dig som driver eller vill starta företag. Här hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera enskild näringsverksamhet. 

Bolagsverket

Hos Bolagsverket ska du registrera ditt företag. De har en "Starta eget" - sida där de hjälper dig med vilken bolagsform (enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag, aktiebolag eller ekonomisk förening) som är lämplig för dig/er som nyföretagare och vilken blankett som skall ifyllas.

Nyföretagarcentrum

Funderar du på att starta eget företag eller kanske står du på tröskeln inför det är du välkommen att kontakta Nyföretagarcentrum. Vi kan erbjuda dig kunskap och erfarenhet samt hjälpa dig att komma vidare. Nyföretagarcentrum har lokalt kontor i Stenungsund.

Ung Företagsamhet (UF)

är en ideell förening som verkar för att införa företagande och näringsliv i den svenska gymnasieutbildningen. Ungdomar i åldern 16-20 år får under ett läsår prova på att starta, driva och avveckla ett företag med stöd av lärare och rådgivare från näringslivet. Under läsåret ges UF-ungdomarna dessutom möjlighet att delta i en mängd aktiviteter på regional, nationell och även internationell nivå. Idag finns UF-skolor från Stenungsund i norr till Mölndal i söder är representerade.

Skatteverket

Information från till dig som vill starta eget företag. Allmän information om skatteregler, bokföring, deklaration etc. Skatteverket har flera bra, kostnadsfria informationstillfällen kring Starta eget och att vara Nyföretagare. Gå in på deras hemsida för att se var närmaste informationstillfälle äger rum.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Under våren hoppas vi kunna förlägga sådana informationstillfällen här på Tjörn.

Coompanion

är företagsrådgivaren när människor vill starta eget tillsammans. De finns på 25 platser i landet, i stort sett ett Coompanion per län.  Coompanion breddar entreprenörskapet och ger människor som vill förverkliga idéer tillsammans skräddarsydd information, rådgivning och utbildning - från idé till framgångsrikt företagande.

Internationella företagarföreningen i Sverige, IFS

Invandrarföretagarnas Riksorganisation. IFS är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell förening med uppgift att främja invandrarföretagandet i Sverige.

Sidan senast uppdaterad 2015-03-12 16.18
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se