Tjörns kommuns logotype
Land 17,1 °C Hav 15,3°C
Medelvind SSW 4,5 m/s

Starta eget

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Starta eget - t.ex. ett hunddagis

På dessa sidor kan du få tips och stöd för hur du går tillväga när du ska starta eget företag.

En bra rådgivare är viktigt då man ska starta eget företag.

Måla upp en bild av vad du vill syssla med så konkret som möjligt – att ha en klar målsättning är viktigt. Satsa på något som du känner riktigt för. Att vilja tjäna pengar räcker inte som drivfjäder.

Försök att skaffa en eller helst flera säkra kunder så snabbt som möjligt när du bestämt dig. Kunden är viktigare än startkapitalet. Men glöm inte bort bankkontakten – din bankkamrer ska alltid vara välinformerad om ditt företagande.

Tala med andra företagare, be om råd och tips. Du kommer att möta mycket hjälpsamhet. Självklart delar du med dig av dina erfarenheter. Bygg upp ett kontaktnät – du kan ofta behöva hjälp av dina stödtrupper. Det finns många lokala och regionala nätverk och branschorganisationer, se mer under fliken Nätverk och projektöppnas i nytt fönster

Ta tillvara alla kontakttillfällen. Fråga gärna vad som är fel på de produkter och tjänster som används. Det ger ofta uppslag till nya behov och produkter.

Lär av misstagen och välkomna dem – men ansträng dig att göra dem så små som möjligt. Var ständigt beredd att hitta nya vägar att gå fram på.

Köp inte i onödan – låna, hyr eller dela med andra så långt du kan. Bind dig inte för fasta utgifter fortare än din rörelse bär dem.

Se till att du har en köpare om du har en ny produkt. På det sättet kan du få utvecklingskostnaderna betalda samtidigt som du vet att din produkt fyller ett behov.

Sidan senast uppdaterad 2016-09-07 08.07
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se