Tjörns kommuns logotype
Land 21,4 °C Hav 22,2°C
Medelvind S 3,1 m/s

Din anställning

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Det kommunala kollektivavtalet reglerar förhållandet mellan dig som medarbetare och oss som arbetsgivare. Detta avtal innehåller regler om förmåner, skyldigheter, rättigheter, ledigheter med mera.
 
Enligt lagen om anställningsskydd, LAS, finns det två anställningsformer - anställd tillsvidare och anställd under viss tid.
 

Semester

Som kommunanställd har du något mer förmånliga semestervillkor än vad som lagen anger. Till exempel ger vi dig betald semester redan första året! Hur många semesterdagar det blir beror på hur mycket du arbetar under året.
 
Antalet semesterdagar beror också på hur gammal du är. Är du upp till 39 år gammal får du 25 dagar semester. Är du 40-49 år får du 31 dagar. Flest semesterdagar har du om du är 50 år eller äldre. Då får du 32 dagar per år.
 

Arbetstid

Om du arbetar heltid, arbetar du i genomsnitt 40 timmar i veckan. Beroende på vilken tjänst du har och i vilken verksamhet du arbetar kan din arbetstid se lite olika ut. Vissa av våra verksamheter har fasta scheman och andra har flextid. Flextid innebär att du är lite friare i hur du lägger upp din arbetstid.
 

Föräldraledighet

Hos oss har du rätt att vara ledig med dina barn längre än vad lagen säger. Du som arbetar hos oss har rätt att vara helt ledig från ditt arbete tills det att barnet fyller 3 år. Du har också rätt att vara delvis ledig till och med att barnet fyller 10 år eller slutar tredje klass. Det är viktigt att du begär ledigheten för en sammanhängande period.
 

Din lön

Lönen inom Tjörns kommun är individuell och differentierad och betalas ut den 27:e i varje månad. Utbetalningsdatum kan tidigareläggas beroende på hur det sammanfaller med helgdagar.
 

Kompetensutveckling

För att du ska känna att du har rätt kunskap och verktyg för att kunna utföra dina arbetsuppgifter på bästa sätt erbjuder vi en mängd olika kurser. Dessa kurser är gratis för dig som anställd.
Ibland kan det också bli aktuellt med andra typer av utbildningar. Det är du och din chef som tillsammans bestämmer vad som behövs.

Sidan senast uppdaterad 2018-06-28 08.18

Kontaktuppgifter

Ann-Charlott Backström
0304-60 10 25

Personalchef Tf
0304-60 10 25
ann-charlott.backstrom@tjorn.se

Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se