Tjörns kommuns logotype
Land 3,3 °C Hav 12,4 °C
Medelvind ESE 6,3 m/s

Jobb som engagerar

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Flagga med Tjörns kommunvapen

Det är i kommunerna de finns; de spännande jobben som gör skillnad och som dessutom har goda framtidsutsikter. Det är också här och i landstingen som de mest engagerade och motiverade medarbetarna på arbetsmarknaden finns.

Svenskt Kvalitetsindex (SKI) årliga medarbetarundersökning görs inom privat, statlig, landstings- och kommunal sektor. När undersökningen hösten 2014 presenterades visade den att kommuner och landsting har de mest engagerade och motiverade medarbetarna på arbetsmarknaden. Kommun- och landstingsanställda svarar i högre utsträckning än anställda i både privat och statlig sektor att arbetet är viktigt och betydelsefullt, att de känner sig motiverade i sitt arbete och att de ser fram emot att gå till jobbet.

Annika Renström är personalchef i Tjörns kommun. Hon bekräftar det som undersökningen visar:

– Att arbeta i vår kommun är som att arbeta i en stor organisation men ändå med den lilla kommunens fördelar med närhet till medborgarna, politiker och samhället. Jag upplever att vi här tar tillvara varje enskild medarbetares kompetens och har en varm kultur där vi ser människan. Ambitionen är att man som anställd i Tjörns kommun ska få möjlighet att utvecklas och ska känna sig delaktig i verksamheten.

En som känner sig delaktig i allra högsta grad är Lilian Bohlin, intraprenadchef på äldreboendet Tubberödshus. Hon känner sig uppmuntrad från ledningshåll att testa nya uppgifter och att ta mer ansvar:

– Har man viljan själv och känner sig redo stöttas man. Jag fick redan efter två år möjlighet att ta klivet upp från öppen hemtjänst till intraprenadchef.

Sidan senast uppdaterad 2015-05-29 11.59
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se