Tjörns kommuns logotype
Land 14,1 °C Hav 15,6°C
Medelvind SW 4,9 m/s

Bilda förening

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Att gå samman i en förening är att samlas i en gemenskap kring ett intresse eller en idé. Det kan handla om idrott, politik, frimärken, hundar eller något helt annat. I föreningen har du som är medlem möjlighet att under demokratiska former utveckla ett intresse tillsammans med andra.

Varför registrera föreningen?

I och med att man registrerar sin förening får den kommunens utskick kring bidrag och lokalfrågor. För att kunna boka de kommunala lokalerna till subventionerat pris krävs att föreningen är registrerad. Det går heller inte att söka bidrag om föreningen inte är registrerad.

Att registrera en förening är kostnadsfritt.

Förberedelser

Vid den första organiserade träffen bildas en provisorisk styrelse – en så kallad interimsstyrelse – som får till uppgift att förbereda nästkommande sammanträde, det vill säga föreningens årsmöte.

Vid årsmötet ska interimsstyrelsen ha gjort:

  • Förslag till stadgaröppnas i nytt fönster (regler) för föreningen. Stadgarna är viktiga eftersom de talar om hur föreningen ska arbeta. (Om det är en stor förening som ska bildas är det vanligt att man ingår i ett riksförbund. I så fall kan man använda sig av respektive förbunds normalstadgar.)
  • Förslag till styrelse och förslag till verksamhetsplan.
Sidan senast uppdaterad 2018-05-07 11.08
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se