Tjörns kommuns logotype
Land 5,7 °C Hav 5,6 °C
Medelvind W 6,3 m/s

Barn och unga

Störst text
Stor text
Normalstorlek

På Tjörn ska alla barn få möjlighet att ta del av kultur och att ägna sig åt eget skapande. Detta gäller både i skolan och på fritiden. Barn ska själva kunna välja vilka kultur- och fritidsaktiviter som de vill ägna sig åt.

Under fliken Föreningar presenteras flera verksamheter som bland annat riktar sig till barn. Tonåringar eller äldre barn hittar också fler aktiviteter under fliken Ung på Tjörn. För de mindre barnen presenteras här ett axplock av aktiviteter:

DELTA

Delta är ett samlingsnamn för kultur-och fritidsförvaltningens verksamhet för barn och ungdomskultur. Läs mer under fliken DELTA för att se all vår verksamhet.
Här hittar du Kulturskolans kurser, och kulturpedagogpoolens kurser inom film, dans och drama.

Vill du hellre titta på film än göra den själv är du välkommen till Sagabiografen, som också gärna tar emot tips på olika filmaktiviteter.

Biblioteket
Biblioteket erbjuder Imse Vimse-stunder, sånger och ramsor, sagoklubb och biblioteksgänget. Läs mer under fliken Aktiviteter för barn och föräldrar.

Nordiska Akvarellmuseet
Både barn och vuxna är välkomna att prova penslar och färger i öppna ateljén på Nordiska Akvarellmuseets entréplan. Alla är välkomna att komma in och måla ett vykort utan kostnad. Vill du måla mera säljs materialbiljetter för 10 kronor styck i receptionen. 

Några lördagar per år bjuder museet in alla besökare till experimentverkstaden för att ta del av ett tema och för att du själv ska få prova på att göra egna bilder med hjälp av kunniga handledare. Ingen anmälan behövs och det kostar inget att vara med.   

Läs mer på Nordiska Akvarellmuseets hemsidalänk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad 2014-12-16 12.00

Kontaktuppgifter

Avdelningschef Barn- och ungdomskultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kulturskolan
0304-60 15 31
cathrine.berntsson@tjorn.se

Processledare
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur
0304-60 12 18
asa.jansson@tjorn.se

Till Facebook
Till Twitter
TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se