Tjörns kommuns logotype
Land -1,2 °C Hav 12,4 °C
Medelvind NNW 0,9 m/s

Kulturskolans bestämmelser

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Saxofon

Observera att full terminsavgift utgår i och med att elev påbörjat terminen enligt schema från respektive lärare (vecka 37 för höstterminen , vecka 3 för vårterminen

Om du inte tänker delta i din kurs ska målsman avanmäla detta till kulturskolans expedition under första undervisningsveckan vid ny terminsstart. Det är målsman som ska se till att avanmäla.

Terminsavgift

Betalning sker mot faktura som sänds från Tjörns kommun i början av varje termin.

Om du spelar ett instrument i kulturskolan betalar du enbart halv avgift, det vill säga 250 kr för:

  • Dans
  • Akvarellmålning
  • Sångverkstan
  • Teater
  • Film
  • Cirkus

Kurs

Pris

Blockflöjt åk 2

Gratis

Fiol och cello åk 2

Gratis

Ämneskurs musik från åk 3

675 kr/termin

Hyra av instrument

250 kr/termin

Sångverkstan

675 kr/termin

Dans

500 kr/termin

Teater

500 kr/termin

Film

500 kr/termin

Akvarellmålning

500 kr/termin

Enbart orkestermedverkan

300 kr/termin

Cirkusskolan

500 kr/termin 

Övrigt

Kulturskolan följer grundskolans läsårstider.

Vid höst-, jul-, sport- och påsklov tar även kulturskolans undervisning ledigt. Ingen undervisning på studiedagar (fortbildning för lärare).

Under en vecka i inledningen av höstterminen och en vecka på vårterminen brukar Kulturskolans lärare åka runt för att träffa alla elever, göra scheman med mera. Då är det ingen ordinarie undervisning enligt schema.

Kulturskolans lärare försöker alltid lägga ett så bra schema som möjligt. Krockar med andra aktiviteter undviks så långt det är möjligt. Det kan därför ta några veckor innan alla kulturskoleelever får en fast tid att för sin aktivitet på Kulturskolan.

Första lektionen är en prova-på-gång för nya elever. Om elev väljer att fortsätta är eleven anmäld till kursen och ska betala full terminsavgift. Avbrott på grund av sjukdom ska styrkas med läkarintyg.
Om eleven vill avsluta sin undervisning ska vårdnadshavare omgående säga upp platsen via formulär eller till kulturskolans expedition.
Avanmälan är giltig när den har bekräftats av personal på Kulturskolans expedition

DOKUMENTATION

Elever i Kulturskolans verksamhet kan komma att fotograferas och filmas. Tjörns kommun använder sig av mycket bilder och filmer för att kommunicera med Tjörnborna, våra gäster och besökare. Bild och film kan förekomma i tidningen Vi på Tjörn eller motsvarande tryckt information, digitala kanaler som hemsidan tjorn.se, intranät, facebook, twitter, bloggar samt det administrativa skolverktyget skol- och barnomsorgswebben.
Enligt Personuppgiftslagens ändring 2007 behövs inte tillstånd för att använda foto och bilder för information av ovan slag. När närbilder på personer används i informationsmaterial som ovan kommer du och ditt barn ändå att få tycka till om aktuell bild. det görs separat.

Samtycke krävs dock när Tjörns kommun vill använda bilder och/eller film för att göra reklam för ett evenemang eller där kommersiella företag medverkar. I vår anmälningsblanket har du möjlighet att tacka ja eller nej till sådan medverkan för dig och ditt/dina barn.

Sidan senast uppdaterad 2017-11-14 09.06

Kontaktuppgifter

Musiklärare
0304-60 15 37
karin.jonsson@tjorn.se

Cathrine Berntsson
0304-60 15 31

Avdelningschef
0304-60 15 31
cathrine.berntsson@tjorn.se

Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se