Tjörns kommuns logotype
Land -0,6 °C Hav 12,4 °C
Medelvind WNW 1,8 m/s

Delta Dance Company

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Delta Dance Company

Delta Dance Company

 

Har du ett stort engagemang för dans och vill fördjupa dina kunskaper? Du vill kanske förbereda dig för Estetiska Programmet eller för andra dansutbildningar? Vill du få uppträda kontinuerligt och vara kulturskolans ansikte utåt? Då kan Kulturskolans danskompani Delta Dance Company vara något för dig!

 

Vad ska jag tänka på som elev?

Att ingå i Kulturskolans danskompani innebär att du dansar 2 ggr i veckan på kvällstid. Under ett läsår ska eleverna fått undervisning i blandade dansstilar och fått möta flera olika pedagoger och danslärare. Det ingår även teoretisk undervisning i ämnen som till exempel musikteori och danshistoria. Vi lägger vikt vid att ge eleverna en så bred utbildning som möjligt för att förbereda dem för en framtida karriär inom danskonsten.

Som medlem i kompaniet är du en viktig del av gruppen och för att ingå i kompaniet behöver du ha hög närvaro, vara engagerad och aktiv under varje lektion samt medverka både på repetitioner och på föreställningar.

När du är medlem i kompaniet deltar du i olika dansuppdrag under läsåret. Även en årlig studieresa inplaneras för kompaniet. Du som vill får även möjlighet att delta som värd eller ung arrangör vid något dansevenemang eller liknande där Kulturskolan är medarrangör. På så sätt lär du dig och får en djupare förståelse för hur det går till att anordna ett evenemang. Eleven är en del av ansiktet utåt för dans på Kulturskolan.

Antagning till Delta Dance Company

Kompaniet är en sluten grupp, vilket innebär att du som vill ingå i kompaniet söker in via mail till kompaniets konstnärliga ledare zara.zeidlitz@tjorn.se  Denne genomför därefter en utvärdering av den sökandes kunskaper och ser om den sökande uppfyller de nedan ställda kraven. Alla som ansöker om att få ingå i kompaniet får ett personligt mentorssamtal med utvärdering tillsammans med den konstnärliga ledaren inom en månad från det att ansökan kommit in (med undantag för sommar- och jullov då sker det inom en månad efter terminsstart). I samband med detta samtal får man sitt antagningsbesked.

Kriterier

  • Eleven ska gå i årskurs 7 eller högre.
  • Eleven ska ha varit inskriven i kulturskolans verksamhet minst 1 termin.
  • Eleven ska ha visat på stort intresse och engagemang för dans.
  • Eleven ska ha haft hög närvaro under minst en termin i Kulturskolans dansverksamhet.
  • Eleven tar ett stort ansvar för och i danslektionerna.
  • Eleven ska ha visat på stor konstnärlig talang.
  • Eleven ska ha visat på mycket god musikalitet och taktkänsla.
  • Eleven ska ha visat på god grundläggande danstekniskt kunnande.

Träningstider

Tisdagar
Tid ej satt ännu teknikklass med Anna Holgersson
Tid ej satt ännu Blockundervisning med gästlärare (ej varje vecka)

Torsdagar
19.00-20.30 Dansträning/repertoar med Zara Zeidlitz


Sidan senast uppdaterad 2017-11-14 09.02

Anmälan

Du anmäler dig till Delta Dance Company genom att sända ett mejl till zara.zeidlitz@tjorn.se .


.

Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se