Tjörns kommuns logotype
Temperatur 9,0 °C
Medelvind W 2,2 m/s

Saxofon

Bild på trombon

Hej, ska du klippa till och spela sax? Vi saxar spelar gärna jazz, soul, blues och annan populärmusik men även klassisk musik skriven för saxofon. Jag kan vara sprallig men även lite bluesig och vi saxofoner låter lite olika beroende på vem av saxarna du väljer spela på. Börjar du spela hos oss börjar vi med altsaxofonen vilken är lagom stor för att starta med.

Tid: En spellektion i veckan under skoltid (alternativt eftermiddag/kväll i enstaka fall). Orkester på tisdagar och onsdagar under kvällstid. Konserter och andra aktiviteter tillkommer.

Ålder: Från årskurs 2 till årskurs 3 på gymnasiet

Antal tillfällen: Minst 26 tillfällen med lärare per läsår (hit räknas också arrangemang vi gör).

Pris: 500 kr/termin + kostnader för spelböcker m.m.

Instrumenthyra: 250 kr/termin. Du kan hyra instrument första spelåret i, mån av tillgång.

Beskrivning

I kursen ingår en 20 minuters spellektion i veckan (individuellt eller i en mindre grupp), en orkesterrepetition i någon av Kulturskolans orkestrar, samt att minst en gång per läsår spela inför publik.

Spellektionen ligger oftast under skoltid och tiden väljs i nära samarbete med elevens klasslärare så att skolarbetet inte ska påverkas. I enstaka fall kan det vara svårt att hitta en tid under skoltid och då sker undervisningen istället under eftermiddag/kväll.

När lektionstiden ligger under skoltid sker undervisningen på elevens egna skola eller närliggande. Efter skoltid kan den även ligga på Delta i Skärhamn, eller någon annan av kommunens skolor.

När du har spelat i en termin kan du börja i vår nybörjarorkester Big Sound som repeterar på onsdagar kl.18.00-18.40 på Delta i Skärhamn.

För att bli bra på ditt instrument räcker det inte att spela på din spellektion och i orkestern, utan du behöver också öva hemma. I början kan det räcka med 5-10 minuter i taget några gånger i veckan.

Under första spelåret kan du hyra ett instrument av oss på Kulturskolan (i mån av tillgång). Utöver kursavgiften bekostar du själv spelböcker och annat material som kan behövas. En spelbok kostar ca. 150-250 kr och normalt behöver du som mest skaffa ett par böcker om året. Det är också bra att ha ett notställ som du kan ställa noterna på när du övar. Det finns att köpa i de flesta musikaffärer eller på nätet.

Musikexempel 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansvarig

Andreas Jirdell

Musiklärare: klarinett, saxofon, orkesteransvar
0766-44 30 37
andreas.jirdell@tjorn.se

Sidan senast uppdaterad 2019-08-21 13.36
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se