Tjörns kommuns logotype
Temperatur 0,0 °C
Medelvind --- 0,0 m/s

Piano

Bild på trombon

Ta det piano! Ja så kan man säga om man vill ta det lugnt. Men jag kan både vara lugn och livfull. Jag spelar både svagt och starkt. Jag skulle vilja kalla mig allsidig och lekfull. Jag säger ja till alla musikstilar och tycker om att både kompa andra och att spela solo.
Vet du att mitt namn, piano är italienskt och betyder svagt!

Tid: En spellektion i veckan under skoltid, alternativt efter skoltid (kväll i enstaka fall). Konserter och andra aktiviteter tillkommer.

Ålder: Från årskurs 2 till årskurs 3 på gymnasiet

Antal tillfällen: Minst 26 tillfällen med lärare per läsår (hit räknas också arrangemang vi gör).

Pris: 500 kr/termin + kostnader för spelböcker m.m.

Beskrivning

I kursen ingår en 20 minuters spellektion i veckan (individuellt eller i en mindre grupp), samt att minst en gång per läsår spela inför publik.

Spellektionen ligger oftast under skoltid och tiden väljs i nära samarbete med elevens klasslärare så att skolarbetet inte ska påverkas. Om det är svårt att hitta en tid under skoltid sker undervisningen istället efter skoltid under eftermiddagen (i enstaka fall kväll).

När lektionstiden ligger under skoltid sker undervisningen på elevens egen skola. Efter skoltid kan den även ligga på Delta i Skärhamn, eller någon annan av kommunens skolor.

För att bli bra på ditt instrument räcker det inte att spela på din spellektion, utan du behöver också öva hemma. I början kan det räcka med 5-10 minuter i taget några gånger i veckan.

Utöver kursavgiften bekostar du själv spelböcker och annat material som kan behövas. En spelbok kostar ca. 200-300 kr och normalt behöver du som mest skaffa ett par böcker om året.

Du behöver också ett piano att spela på. Piano går inte att hyra av Kulturskolan utan du behöver skaffa ett själv till första lektionstillfället.
Keyboard/synth kan fungera max 1-2 terminer, sedan behövs ett piano.

Ansvarig

Mia Tudén
Musiklärare: piano, orkesteransvar
0766-44 30 41
maria.tuden@tjorn.se

Karin Jonsson
Musiklärare: blockflöjt, piano, keyboard
0766-44 30 39
karin.jonsson@tjorn.se

Sara Arvidsson Selan Bild Sara Arvidsson Selan
Musiklärare: sång, piano, Dans och rytmik i förskolan, Imse-Vimse på biblioteket och Måsen
0766-34 11 46
sara.arvidsson.selan@tjorn.se
Sidan senast uppdaterad 2019-08-17 14.36
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se