Tjörns kommuns logotype
Temperatur 13,3 °C
Medelvind W 3,1 m/s

Cello

Bild på trombon

Jag är större än fiolen, så mig håller du inte under hakan. Med stråkens hjälp kan jag låta allt ifrån smäktande ljuvligt till fräckt och tufft. Jag spelar gärna solo, oftast hör du min djupa stämma i stråk- och symfoniorkestrar men jag passar gärna på och spelar rock och folkmusik också.

Tid: En spellektion i veckan under skoltid (alternativt eftermiddag/kväll i enstaka fall). Ensemble kommer att vara någon dag under kvällstid. Konserter och andra aktiviteter tillkommer

Ålder: Från åk 1 till åk 3 på gymn.

Antal tillfällen: Minst 26 tillfällen med lärare per läsår (hit räknas också arrangemang vi gör).

Pris: Grundkurs (åk 1) Gratis. Från åk 2 och uppåt 500 kr/termin. kostnader för spelböcker m.m. tillkommer.

Instrumenthyra: 250 kr/termin. Du kan hyra instrument första spelåret i, mån av tillgång.

Beskrivning

I kursen ingår en 20 minuters spellektion i veckan (individuellt eller i en mindre grupp), en orkesterrepetition i någon av Kulturskolans orkestrar, samt att minst en gång per läsår spela inför publik.

När du har spelat i en termin kan du börja i en nybörjarorkester.

För att bli bra på ditt instrument räcker det inte att spela på din spellektion och i orkestern, utan du behöver också öva hemma. I början kan det räcka med 5-10 minuter i taget några gånger i veckan.

Under första spelåret kan du hyra ett instrument av oss på Kulturskolan (i mån av tillgång). Utöver kursavgiften bekostar du själv spelböcker och annat material som kan behövas. En spelbok kostar ca. 150-250 kr och normalt behöver du som mest skaffa ett par böcker om året, Det är också bra att ha ett notställ som du kan ställa noterna på när du övar. Det finns att köpa i de flesta musikaffärer eller på nätet.

Här kan du se en film om cellonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansvarig

Mattias Bäckman
Musiklärare: Fiol och cello
0766-44 30 40
mattias.j.backman@tjorn.se

Sidan senast uppdaterad 2019-08-21 12.05
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se