Tjörns kommuns logotype
Land -0,7 °C Hav 12,4 °C
Medelvind NE 2,2 m/s

Välkommen till Kulturskolan Delta

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Lusten att uttrycka sig bor i alla. Där bor också nyfikenheten att prova. Kulturskolans filosofi är enkel, det ska vara roligt att vara med i kulturskolan. Eftersom det går att uttrycka sig på så många olika sätt, erbjuder kulturskolan många olika kurser.

Vår förhoppning är att det finns någon eller kanske till och med några kurser för dig. Vad drömmer du om? Vi kan vara med i den drömmen!

Tjörns kommunala musikskola startade 1975. Genom åren har verksamheten utvecklats till en modern kulturskola med ett brett utbud. Kulturskolan är en frivillig verksamhet för barn och ungdomar som vill utveckla sin kreativitet inom ämnesområdena musik, sång, dans, berättande, akvarellmålning, cirkus, film och slöjd. Du kan även vara med och påverka, var med att driva och leda utveckling hos oss. Vi vill att våra unga är med oss i vårt arbete.

Kulturskolan vänder sig, i första hand, till alla kommunens barn och ungdomar till och med 20 års ålder. Det krävs inga förkunskaper när du kommer till kulturskolan. All undervisning utgår från elevernas kunskapsnivå, mål och intresse.

Läs mer om respektive kurs genom länkarna till vänster i menyn.
Välkommen med anmälan. Vi ser med glädje fram emot att få se dig i någon eller några av våra kurser. Vi ger kunskap för livet!

Avgiftsfri grundkurs

I november 2013 gjorde kultur- och fritidsnämnden grundkursen i Kulturskolan avgiftsfri (tidigare kostade den 435 kr/termin). I grundkursen, som är under årskurs 2, erbjuds instrumenten blockflöjt, fiol och cello.

Att göra grundkursen avgiftsfri är ett led i Tjörns kommuns arbete med att stärka barn- och ungdomskultur och göra den tillgänglig för fler.

Stipendium

Som elev hos oss kan du få och söka stipendium. Stipendiet är en del av vårt arbete med Unga talanger och sker i samarbete med Tjörns Sparbank.

Dokumentation

Elever i Deltas verksamhet kan komma att fotograferas och filmas. Tjörns kommun använder sig av mycket bilder och filmer för att kommunicera med Tjörnborna, våra gäster och besökare. Bild och film kan förekomma i tidningen Vi på Tjörn eller motsvarande tryckt information, digitala kanaler som hemsidan tjorn.se, intranät, facebook, twitter, bloggar samt det administrativa skolverktyget skol- och barnomsorgswebben.
Enligt Personuppgiftslagens ändring 2007 behövs inte tillstånd för att använda foto och bilder för information av ovan slag. När närbilder på personer används i informationsmaterial som ovan kommer du och ditt barn ändå att få tycka till om aktuell bild. Det görs separat.

Samtycke krävs dock när Tjörns kommun vill använda bilder och/eller film för att göra reklam för ett evenemang eller där kommersiella företag medverkar. I vår anmälningsblanket har du möjlighet att tacka ja eller nej till sådan medverkan för dig och ditt/dina barn.

Ungdom/vårdnadshavare som misstycker till detta eller har skyddad identitet ska meddela delta@tjorn.se snarast.

Kurs

Pris

Blockflöjt åk 2

Gratis

Fiol och cello åk 2

Gratis

Ämneskurs musik från åk 3

675 kr/termin

Hyra av instrument

250 kr/termin

Sångverkstan

675 kr/termin

Dans

500 kr/termin

Teater

500 kr/termin

Film

500 kr/termin

Akvarellmålning

500 kr/termin

Enbart orkestermedverkan

300 kr/termin

Cirkusskolan

500 kr/termin

Slöjdklubben

Gratis

My Story, berättarverkstad

Gratis

 

Observera att full terminsavgift utgår i och med att elev påbörjat terminen enligt schema från respektive lärare (vecka 37 för höstterminen, vecka 3 för vårterminen).

Om du inte tänker delta i din kurs ska målsman avanmäla detta till kulturskolans expedition under första undervisningsveckan vid ny terminsstart. Det är målsman som ska se till att avanmäla.

Sidan senast uppdaterad 2018-01-10 17.55
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se