Tjörns kommuns logotype
Land 3,3 °C Hav 12,4 °C
Medelvind ESE 6,3 m/s

DELTA, Kultur- och fritidscentra

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Mötesplatsen för dig mellan åk 6 (fr 12 år)-18 år. Vi eftersträvar att erbjuda alla unga möjlighet till en meningsfull fritid. Vi arbetar efter KEKSlänk till annan webbplats- modellen (Kvalitet och Kompetens i Samverkan). Vi vill att unga ska ha stort inflytande och vara delaktiga och ansvara helt för sin fritid. Det gör de till exempel genom att skapa grupper inom olika intresseområden, planera och genomföra olika aktiviteter.

Du hittar våra mötesplatser på Delta i Skärhamn (Södra Skolgatan 15) och på Häggvallskolan i Höviksnäs. I de olika husen finns bland annat café, danssal, blackbox, filmstudio, mini-bio, musikstudio, replokal, idrottsanläggning, med mera. Kom och träffa nya vänner, spela spel, delta i filmklubb, dansa eller skapa musik... som besökare kan du själv vara med och påverka utbudet av aktiviteter! Kom gärna med förslag vad du vill göra. Vi lyssnar på dig. På plats finns alltid våra ungdomskonsulenter.

Följ oss på Facebook så missar du ingenting: https://www.facebook.com/#!/KoFcentra/länk till annan webbplats


Öppettider

Delta, Skärhamn

Onsdagar kl. 17.00-21.00 Klubbonsdag - projekt, workshop & grupper
Torsdagar kl. 17.00-21.00 Projekt, workshop & grupper
Fredagar 12 - 13 år (åk 6-7) kl. 18.00-20.00
Fredagar 13-18 år kl. 20.00-23.00

Häggvall, Höviksnäs

Tisdagar At School kl.14.00-16.00, 17.00-21.00 Projektkontor - workshop & grupper
Onsdagar At School kl.14.00-16.00
Onsdagar 17.00-21.00 Projekt, workshop & grupper
Fredagar 12 - 13 år (åk 6-7) kl. 18.00-20.00
Fredagar 13-18 år kl. 20.00-23.00


Aktiviteter och unga arrangörer

På Tjörn finns ett stort utbud av aktiviteter för unga inom flera områden och Kultur- och fritidscentra är delaktiga i många evenemang. Du kan bland annat träffa oss på Öppen Scen, Frivoltsfestivalen och på lovaktiviteter. Vårt arbete genomförs i nära samarbete med Kulturpedagogpoolen och Kulturskolan.

Vi stöttar också unga arrangörer som vill vara med och planera våra evenemang eller genomföra en egen aktivitet. En sådan kan till exempel vara LAN, fotbollsturnering eller starta en klubb. Har du en idé som du vill genomföra? Kontakta föreståndare Anna-Karin "Ako" Leverin.

Ungdomskonsulenter

På kultur- och fritidscentra jobbar undomskonsulenter med inriktningarna kultur, idrott/teknik samt delaktighet och inflytande.

Läs mer om våra olika inriktningar här:

Fritid med omsorg

Anpassad kultur- och fritidsverksamhet erbjuds till barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning. Läs mer om verksamheten här.

Drogfri verksamhet

Kultur- och fritidscentras verksamhet och arrangemang är drogfria. Det innebär att du inte får vara påverkad eller ha med dig alkohol eller droger när du besöker oss.

DOKUMENTATION

Ungdomar som är med i Deltas verksamhet kan komma att fotograferas och filmas. Tjörns kommun använder sig av mycket bilder och filmer för att kommunicera med Tjörnborna, våra gäster och besökare. Bild och film kan förekomma i tidningen Vi på Tjörn eller motsvarande tryckt information, digitala kanaler som hemsidan tjorn.se, intranät, facebook, twitter, bloggar samt det administrativa skolverktyget skol- och barnomsorgswebben.
Enligt Personuppgiftslagens ändring 2007 behövs inte tillstånd för att använda foto och bilder för information av ovan slag. När närbilder på personer används i informationsmaterial som ovan kommer du och ditt barn ändå att få tycka till om aktuell bild. det görs separat.

Samtycke krävs dock när Tjörns kommun vill använda bilder och/eller film för att göra reklam för ett evenemang eller där kommersiella företag medverkar. I vår anmälningsblanket har du möjlighet att tacka ja eller nej till sådan medverkan för dig och ditt/dina barn.

Ungdom/vårdnadshavare som misstycker till detta eller har skyddad identitet ska meddela delta@tjorn.se  snarast

 

Sidan senast uppdaterad 2017-09-12 14.34
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se