Tjörns kommuns logotype
Temperatur 17,4 °C
Medelvind WSW 2,2 m/s

Film

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Här är några filmer med olika kopplingar till Tjörn och Tjörns kommun. En del av dem är våra egna produktioner.

Vad händer med matavfallet? Följ matavfallets väg - från brun påse till biogas. Vi ser gärna att vi blir fler som sorterar ut matavfall, så att det kan bli till biogas. På så sätt kan vi tillsammans spara på naturens resurser genom att vi tar tillvara på de material som finns i avfallet.

"Det är en bra kommun med många förutsättningar och möjligheter". Vi träffade Katrine Johansson, undersköterska på Rönnängs äldreboende, som visade och berättade om sin arbetsplats.

Tjörns kommunbibliotek utmanar alla Tjörnbor att ta sig an En svensk läsklassiker! Läs fyra klassiska svenska verk under året: Vilhelm Mobergs Utvandrarna, Karin Boyes diktning, Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken och Frans G. Bengtssons Röde Orm.

Kommunchef Ann-Britt Svedberg och kommunalråd Martin Johansen önskar alla Tjörnbor och medarbetare en god jul och ett gott nytt år.

Äldreboendena Tubberödshus i Skärhamn och Lilldal och Valåsen i Kållekärr drivs som intraprenader. Det innebär att boenden och personal har större ansvar och inflytande över omsorgens innehåll.

Vandringslederna på Dyrön sedda från ovan.

Kommunchef Ann-Britt Svedberg (dragspel) och kommunalråd Martin Johansen (spaghetti speciale) önskar alla Tjörnbor och medarbetare en god jul och ett gott nytt år.

En fin höstdag i oktober 2017 åkte vi med färjan Hakefjord från Rönnäng till Dyrön och Åstol. Skeppare ombord var Emanuel Ivarsson.

Det hände på Tjörn sommaren 2017: Träbåtsfestivalen, Frivolt, Tjörn Triathlon, Fest för äldre, Säbygårdens dag, Världens svettigaste konstrunda, Tjörn Runt och mycket mer!

Vi träffar silversmeden Emelie Wijk Lundberg, 2017 års Margaretapristagare.

Kommunalråd Martin Johansen och ekonomichef Katarina Hillberg berättar om årets resultat 2016.

Kommunalråd Martin Johansen och tf kommunchef Evike Sandor önskar alla Tjörnbor och medarbetare en god jul och ett gott nytt år, och passar på att visa upp årets julklapp.

Hur kan jag bli en bättre förälder? Många av oss och har en önskan om att bli den ”perfekta” föräldern.

Vi arrangerar regelbundet en föräldrakurs, för att inspirera och utbyta erfarenheter. Läs mer om vår Kurs i aktivt föräldraskap!

Ta plats! Det är temat för vår inflyttningskampanj våren 2016. För på Tjörn, årets kulturkommun 2016, får kulturen ta plats ... och människorna.

En presentation av kulturlivet på Tjörn, årets kulturkommun 2016!

Kommunchef Johan Fritz och kommunalråd Martin Johansen sitter på Säbygården, rimmar till julgröten och önskar alla en god jul.

I november 2015 fick vi besök av Boverket, som var nyfikna på hållbar utveckling, kulturmiljö och cultural planning-metoden. I filmen de gjorde ser ni medborgare i flera åldrar, politiker och tjänstemän som berättar om vikten av att delta i planeringen på olika sätt.

Långfilmen Jag är ingen ö (2013) började som ett pedagogiskt långfilmsprojekt, skapat utifrån barn och ungas historier om hur det är att vara ung på Tjörn. Under ett års tid arbetade över 100 barn, unga och pedagoger bakom och framför kameran. Resultatet hade galapremiär på Sagabion i Skärhamn den 26 oktober 2013. Nu kan alla se den.

Man ska leva tills man dör! Det är devisen för Tubberödshus äldreboende i Skärhamn på Tjörn. Här ska de äldre känna att de är hemma. Alla ska ha en meningsfull tillvaro, få verka och leva efter sina förmågor och behov. De får vara med och bestämma menyer och aktiviteter, ta hand om hönsen, gå upp när de vill och lägga sig när de vill.

Våren 2013 lade projektet 8 fjordar ut konstgjorda rev vid Almön. Syftet var att arter som torsk och hummer skulle få gömställen och bättre möjligheter att fortplanta sig. Hur har det gått? Följ med ner i djupet så tar vi en titt!

Kommunchef Johan Fritz och kommunalråd Martin Johansen diskuterar årsredovisningen 2014 för Tjörns kommun. Vad har gjorts? Vad kostade det? Blev det några pengar över? Vad har gått bra och vad har gått mindre bra?

Varje vår får alla Tjörnelever i tredje klass tillfälle att besöka Sundsby. På det anrika säteriet visas och berättas hur man levde förr. Ibland kan rentav Margareta Huitfeldt, den sägenomspunna husfrun från 1600-talet, själv dyka upp.

Bästa skolorna i Västra Götaland ... 35 minuter från Göteborg ... Vardagsliv med hög kvalitet ... Är du redo för Tjörn?

Den 10 oktober 2014 var det öppen scen på Häggvallskolan. Kända, okända och ökända artister från när och fjärran dök upp med streetdance, munkpunk, mjukpop, mycket kärlek och mycket mer...

Frivolt 2014: Den stora barn- och ungdomsfestival i Skärhamn på Tjörn!

Den 9-10 augusti blev två härligt intensiva dagar på Gråskärsbadet. Akrobatik, cirkustrix, dans, musik, scenkonst, liveband, jetski, klättring, mekanisk tjur och skapande för alla. Ett brett utbud för hela familjen!

Söndagens festivalkväll bjöd på en rad lokala artister. Den avslutades med en bejublad konsert där Kim Cesarion underhöll i sensommarnatten!

År efter år får Tjörns skolor fina betyg. Till exempel kom vi på 12:e plats i landet, 1:a i Västra Götaland, när Sveriges kommuner och landsting (SKL) undersökte landets alla skolor.

Safe with sound — Kulturskolorna Tjörn och Lilla Edet uppträder på Saga kulturhus under Uppmärksamhetsveckan Säker och trygg kommun hösten 2013. I konserten ingick även en utrymningsövning. Här får vi lyssna på HLR-sången som samtidigt är en instruktion för hur man utför hjärt-lungräddning.

En typisk sophämtning av en grön tunna (brännbart) och en brun tunna (matavfall).

Webbkameran på Tjörnbron med utsikt mot Stenungsund, 1-12 augusti 2013.

Sidan senast uppdaterad 2019-04-08 11.43
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se