Tjörns kommuns logotype
Temperatur 12,5 °C
Medelvind --- 0,0 m/s

Tjörn är en del av Expedition Bohuslän – äventyr för nyfikna

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Akvarellmålning

Bohusläns populäraste turistmål går samman i en kampanj för att öka antalet besök och övernattningar till regionen.

Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, Strandverket Konsthall på Marstrand, Kosterhavets nationalpark, Havets Hus i Lysekil, Bohusläns Museum i Uddevalla, Nordens Ark i Hunnebostrand och Vitlycke museum i Tanumshede.

Alla går de samman i ett gemensamt koncept under parollen Expedition Bohuslän – äventyr för nyfikna tillsammans med Turistrådet Västsverige. Tillsammans har turistmålen i dag över en miljon besökare varje år.

– Vi vill uppmärksamma Bohuslän och möjligheterna som finns här när det gäller att lära sig mer om vår historia, om konst och kultur eller om livet på land och i havet. Målet är att stärka besöksnäringen i Bohuslän under hela året genom att öka antalet besökare och få fler att övernatta i regionen, både i vår och på längre sikt, säger Jennie Renström, kampanjansvarig Turistrådet Västsverige.

Rundresa för alla åldrar

Tanken är att Expedition Bohuslän ska vara en spännande rundresa för alla, ung som gammal. För alla som gillar äventyr, kunskap och att lära sig nya saker. Ett besök på Nordiska Akvarellmuseet ska locka till att besöka Strandverket Konsthall, Nordens Ark eller något av de andra besöksmålen.

– Det är väldokumenterat att man lär sig betydligt mer om man får se, känna och uppleva det man är nyfiken på. Får man ökad kunskap om livet i havet blir man mer mån om att förstå dess värde, och om att bevara det på bästa sätt – ett tankesätt som går att applicera på alla besöksmål i Expedition Bohuslän, säger Maria Jämting, VD Havet Hus.

Sidan senast uppdaterad: 2017-06-16 08.43
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se