Tjörns kommuns logotype
Temperatur 18,8 °C
Medelvind WSW 3,1 m/s

Teater och författarbesök på Café Delta i höst

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Fotbollsbögen - pressbild

Det blir en spännande höst för ungdomarna på Café Delta på Tjörn! Enmansteatern Fotbollsbögen och besök av författaren och flerfaldiga svenska mästaren i taekwondo Arkan Asaad står på programmet.

På Café Delta i Häggvall har unga på Tjörn kunnat visa upp sina kulturella uttryck i en intim miljö. I höst byter Café Delta delvis inriktning och satsar bredare på föreläsningar, författarbesök, teater och liknande typer av arrangemang.

– Café Deltas nya inriktning är en del av den satsning vi nu gör på demokrati, öppenhet, nyfikenhet och tolerans. Kultur i alla dess former är det perfekta verktyget för detta, säger Johan Nilsson, ungdomskonsulent i Tjörns kommun.

Om machokultur och kärlek

Först ut i höst är teaterföreställningen Fotbollsbögen med Mårten Svedberg, som tar upp homofobi, machokultur, grupptryck och utanförskap – men skildrar vänskap och kärlek. Han använder sig av egna erfarenheter från idrottsvärlden i sin föreställning om Johan, som är homosexuell och ska komma ut för sin bästa polare i fotbollslaget, Micke.

Mårten kommer till Café Delta i Häggvall den 18 oktober kl 18.

Bortgift mot sin vilja

Den 14 november kl 18 får Café Delta besök av Arkan Asaad. Han föddes 1980 i den kurdiska delen av norra Irak, Kirkuk, och kom som treåring till Sverige med sin familj. Vid 18 års ålder blev Arkan mot sin vilja bortgift med sin kusin. 2011 debuterade han som författare med romanen Stjärnlösa nätter, en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv.

Arkan Asaad är inte bara författare, han är också flerfaldig svensk mästare i taekwondo och tränar ungdomar i samma sport. Han har också gått på filmskola och arbetet med radioprogrammet Underlandet som sänts i P3.

Café Delta

Målgruppen är främst ungdomar från 12 år (årskurs 6) till och med 18 år, men även andra intresserade är välkomna.

Tips

Enmansteatern Fotbollsbögen kommer även att framföras i Häggvallskolans aula måndag 16 oktober kl 19 vid en föreställning särskilt riktad till aktiva i föreningslivet – ledare, ungdomar och deras föräldrar eller andra anhöriga. Den kommer också att visas för kommunens åttondeklassare.

Kontaktperson och information

Johan Nilsson
Ungdomskonsulent
0304-60 17 78
johan.e.nilsson@tjorn.se

Sidan senast uppdaterad: 2017-10-06 14.49
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se