Tjörns kommuns logotype
Temperatur 12,5 °C
Medelvind --- 0,0 m/s

Smittande oro och mod – ett konstprojekt om yttrandefrihet

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Smittande oro och mod 2017

Nu visas det andra konstverket i projektet Smittande oro och mod på Skärhamns bibliotek.

Har du någon gång tvekat inför eller låtit bli att uttrycka din åsikt av rädsla för att få hatiska eller hotfulla reaktioner?

Det är vad konstprojektet Smittande oro och mod handlar om. Vad händer om journalister, författare och konstnärer tystnar av rädsla för repressalier? Fyra internationellt erkända konstnärer ställer ut varsitt verk tre veckor i taget i de tolv deltagande kommunerna.

Den 1–22 mars har turen kommit till den sydafrikanske konstnären Kendell Geers (läs mer om honom nedan). Hos oss hittar du hans verk i konstrummet på Skärhamns bibliotek. Avtäckningen direktsändes, se länk till höger.

Ett av kringarrangemangen under utställningsperioden är uppmärksammandet av Internationella kvinnodagen den 8 mars i Tjörnsalen i Kommunhuset i Skärhamn. Då blir det musik, mingel och föredrag av folkhögskoleläraren, integrationskonsulten och projektledaren Sonia Sherefay. Hon pratar med humor och allvar om föräldraskap, integration och kulturella krockar. Bland annat belyser hon frågor kring livet i exil och om uppväxtförhållanden i det mångkulturella Sverige. Arrangör är Tjörns kommun i samarbete med integrationsenheten, nätverket Kvinnor på Tjörn och Europa Direkt Göteborgsregionen.

Passa på att se Kendell Geers verk i konstrummet på biblioteket samtidigt som du besöker arrangemanget!

Fakta: Kendell Geers

Kendell Geers växte upp i Sydafrika under apartheid-regimen. Som en protest mot det hans familj stod för och som en politisk aktion bytte han namn och ändrade sitt födelsedatum. Han flydde hemmet när han var 15 år och anslöt sig till anti-apartheid-rörelsen. När han vägrade göra militärtjänst ställdes han inför valet att tillbringa sex år i fängelse eller leva i exil. Han valde det senare. Frågor om makt och mänskliga rättigheter präglar mycket av hans konstnärskap.

Sidan senast uppdaterad: 2017-03-06 11.31
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se