Tjörns kommuns logotype
Temperatur 19,2 °C
Medelvind ENE 0,9 m/s

Balder – en hisnande vecka för unga på Tjörn

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Under Balder-veckan får barn och unga på Tjörn möjlighet att prova på en rad olika spännande aktiviteter.

Strålkastaren riktas mot det utbud som Kultur- och fritidsförvaltningen erbjuder kommunens barn och unga.

– Balder är ingen förkortning utan syftar från början på en nöjesattraktion inte så långt bort från oss! Upplevelserna den här veckan ska liksom kännas i magen, förklarar Cathrine Berntsson, avdelningschef på Delta.

På Delta i Skärhamn kan man exempelvis prova på teater, dans, akvarell-målning och olika instrument. På Kultur- och fritidscentra i Häggvall blir det öppen breakjam och after school med film och eftermiddagsmusik, och på biblioteken erbjuds bland annat skattjakt för femåringar och Imse Vimse – sång- och bokstunder för de minsta.

Deltas olika orkestrar bjuder in till konsert på Nordiska Akvarellmuseet och på Sagabiografen samt Delta i Skärhamn visas kortfilmen Tyra som utspelar sig i en mystisk miljö. Skådespelarna är alla från Tjörn, unga som äldre.

– Om du törs komma, så lovar vi dig en riktigt spännande historia! säger Cathrine Berntsson.

Häftigast av allt är kanske konstprojektet Just Color it! som kräver föranmälan och pågår under fyra torsdagar, varav en under Balder-veckan. En vägg på Delta ska smyckas lite extra av konstnärsgruppen som får vara med och skapa en egen graffitimålning. Alla kan se under veckan hur målningen växer fram.

– I år har vi Bild och Form som tema, då känns det kul att driva ett sådant här projekt under några veckor, säger Cathrine Berntsson.

Veckan avslutas med Happy Friday på Delta i Skärhamn och i Häggvall då Kultur- och fritidscentra gör det lite extra mysigt med vad som bjuds och görs.
Hela programmet för Balder-veckan hittar du på tjorn.se/balderlänk till annan webbplats!

Fakta om Balder-veckan

När: Vecka 9, 27 februari–5 mars
Var: Delta i Skärhamn (Skolgatan 15), Delta i Häggvall (Häggvallskolan, Höviksnäsvägen 1), biblioteken med flera platser.
Program: tjorn.se/balderlänk till annan webbplats
Mer om Delta: tjorn.se/deltalänk till annan webbplats

Kontaktperson och information

Cathrine Berntsson
Avdelningschef på Delta
0304-60 15 31
cathrine.berntsson@tjorn.se

Sidan senast uppdaterad: 2017-03-03 08.10
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se