Tjörns kommuns logotype
Land 2,7 °C Hav 7,9*°C
Medelvind N 1,8 m/s

Så fixar du framtidens rekordhumrar

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Hummer

Foto Lisa Nestorson

Nu är det hummersäsong! Ska du fiska? Då kan du enkelt göra en insats för ett hållbart och förbättrat hummerfiske.

Gör så här: När du varit ute och vittjat tinorna går du till fångstrapporten på 8fiskedagbok.selänk till annan webbplats och fyller i fångster och bifångster (även utebliven fångst är av intresse). Uppgifterna kommer sedan att användas till forskning på Sveriges Lantbruksuniversitet och Göteborgs universitet.

Och du kan vara lugn: Din exakta fiskeposition kommer inte att avslöjas.

Fiskedagboken drivs av 8 fjordar. Det är ett projekt där kommunerna Kungälv, Orust, Stenungsund, Tjörn och Uddevalla samverkar med företag, ideella organisationer och privatpersoner för att bevara och utveckla fjordområdet innanför Orust och Tjörn.

Just nu är 8 fjordar särskilt intresserade av uppgifter från innerfjordarna mellan Tjörnbron och Marstrand. Om du håller till där skulle du kunna vara till extra stor hjälp. Hör i så fall av dig direkt till dem, via Facebook eller e-post sara.ejvegard@stenungsund.se.

Sist men sannerligen inte minst: Kom ihåg flytväst och ett vattentätt fodral till mobilen! Sjöräddningssällskapet har en rad värdefulla tips — se länk till höger!

Sidan senast uppdaterad: 2016-10-04 11.39
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se