Tjörns kommuns logotype
Land 2,7 °C Hav 7,9*°C
Medelvind N 1,8 m/s

Kultursommarjobbarna levererade!

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Kultursommarjobbare - foto Philip Crawford

Foto Philip Crawford

De har sjungit på äldreboenden, förskolor och stränder. Om du firade midsommar vid Tubberödshus hörde du dem säkert sjunga både Jungfru skär och Sommarnatt.

I år var det tretton ungdomar som fick chansen att vara kultursommarjobbare.
Vi på Tjörn träffade ungdomarna när de som bäst höll på att öva in sommarens repertoar. En lagom blandning av visor, pop och gubbrock att framföra för såväl barn som gamla.

– De har knappt två veckor på sig att öva in 40 låtar. De får verkligen prova på hur det är att vara frilansande musiker på riktigt, säger Philip Crawford, som handleder kultursommarjobbarna för andra året i rad.

I tre veckor är de igång. Det betyder fullt fokus på repetitioner och bokningar de första nio arbetsdagarna. På midsommarafton var det premiär och sista veckan var det turné på kommunens alla äldreboenden och förskolor men också i hamnar och på stränder. Att vara frilansande kulturarbetare innebär att ha ansvar från hela kedjan från bokning till föreställning, oavsett vilken nivå man är på. Det är ett hårt jobb, men ändå ett drömjobb för många.

Ludvig Jansson, 17, och Elin Berntsson, 16, är de enda i gruppen som är kultursommarjobbare för andra året i rad.

– Det är ett kul arbete och förutom att jag utvecklas inom musik, lär jag mig också mer på att samarbeta med andra, säger Ludvig Jansson.

– Det är roligt att träffa nya människor, spela och sjunga tillsammans och att göra andra människor glada, säger Elin Berntsson.

Sidan senast uppdaterad: 2016-07-06 14.47
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se