Tjörns kommuns logotype
Land 2,9 °C Hav 3,9*°C
Medelvind --- 0,0 m/s

Tjörnborna rekommenderar sin kommun

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Barnfamilj på vårpromenad

I en omfattande enkät rekommenderar 87 procent av Tjörnborna andra att flytta till ön.

Svenskt Kvalitetsindex frågade 24 000 svenskar om hur nöjda de är med den kommunala servicen och om de kan tänka sig att rekommendera någon annan att flytta till sin kommun. Resultatet av enkäten har samlats i Kommunindex.

När det gäller rekommendationerna så hamnar två av tre kommuner i landet ovanför 90-procentsstrecket och Tjörn tillsammans med Stenungsund strax under. I Göteborgsregionen får Tjörn plats 11.

De mest rekommenderade kommunerna är, i fallande ordning, Tyresö, Svedala, Tranås och Danderyd.

65,2 procent av Tjörnborna är nöjda med den kommunala servicen. Det gör Tjörn bäst bland STO-kommunerna. I Göteborgsregionen placerar sig Tjörn på sjätte plats efter Härryda, Kungsbacka, Partille, Öckerö och Alingsås.

- Vi är inte nöjda, säger Martin Johansen, kommunstyrelsens ordförande på Tjörn. När vi frågar de som faktiskt använder våra tjänster får vi högre siffror och det är förstås det viktigaste – att våra kunder är riktigt nöjda.

Medan rekommendationsgraden för många kommuner är hög så är betygen för den kommunala servicen relativt låga. I endast tre av de 189 redovisade kommunerna är man mycket nöjd med den kommunala servicen, dessa kommuner är Lomma, Svedala och Lidköping. 39 kommuner får undermåliga betyg.

Personer under 29 år är de som i minst utsträckning skulle rekommendera sin kommun till någon annan. När det gäller betygen för den kommunala servicen finns dock inga betydande skillnader mellan åldersgrupper. Invånare i orter med färre än 21 000 invånare är minst nöjda.

Sidan senast uppdaterad: 2015-03-09 10.12
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se