Tjörns kommuns logotype
Land -2,3 °C Hav 3,9*°C
Medelvind NNE 1,3 m/s

Strandstädarkarta

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Strandstädarkarta

Allt fler frivilliga tar hand om skräp som flutit iland. För att underlätta för dem och de som hämtar strandskräpet finns nu en interaktiv karta på nätet.

Med kartan kan man enkelt värna ”sina” stränder genom att rödflagga där det finns städbehov. Så snart det finns möjlighet kommer kommunen eller Västkuststiftelsen dit och städar. Det bästa är dock att flagga gult: "här har vi städat, vänligen hämta skräpet här!"

– Bohuskusten är en slingrande och bitvis svårtillgänglig kustremsa som är svår att städa. Det här är ett sätt för kommunerna att samarbeta med allmänhet och frivilliga för att på så sätt få fler stränder rena, säger Elsie Hellström, processledare för Tillväxt Norra Bohuslän.

– Genom att överblicka stränderna och städbehovet på en karta, är det mycket enklare att skapa handlingskraft och administrera städinsatserna. Det gäller förstås bara ilandflutet skräp – vi tar inte med tång eller hushållsavfall.

Sidan senast uppdaterad: 2015-09-07 08.57
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se