Tjörns kommuns logotype
Land -4,5 °C Hav 3,9*°C
Medelvind NE 4,0 m/s

Låna en svensk på biblioteket

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Flaggor

Är du nyfiken på andra människor? Vill du träffa nya vänner och få reda på mer om andra kulturer?

Då kan du låta dig ”lånas ut” en stund för att till exempel träffas över en kopp kaffe, ta en promenad eller laga mat tillsammans. Aktiviteten bestämmer ni själva.

Är du svensk och vill bli utlånad?

Kom till något av våra bibliotek och fyll i en anmälan, så samlas alla som vill bli utlånade i en pärm. I anmälan fyller du i vilka aktiviteter som passar dig. När någon vill låna dig, kontaktar bibliotekets personal dig för att boka en tid som passar er som ska träffas. ”Svensk” definierar du själv – känner du dig svensk så är du det!

Är du ny i Sverige och på Tjörn?

Om du är nyanländ till Tjörn har du nu chansen att träffa någon över en kopp kaffe och prata svenska eller dela ett intresse. Vill du låna en ”svensk”, kom till biblioteket och läs om de personer som lånas ut. Prata med personalen så hjälper de dig att boka en tid med den person som du vill låna.

Det finns många Tjörnbor som vill träffa dig, prata svenska, lära dig mer om Tjörn och lära sig själva mer om olika kulturer. Ni kan göra olika saker tillsammans eller bara prata om livet och framtiden.

Sidan senast uppdaterad: 2015-11-26 11.30
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se