Tjörns kommuns logotype
Land 2,7 °C Hav 3,9*°C
Medelvind SSW 3,1 m/s

Enkla fysiska aktiviteter till lågt pris

Störst text
Stor text
Normalstorlek

I den nya Aktivitetskalendern samlas enklare fysiska aktiviter. De är framtagna för dig som fått recept på rörelse, men alla är välkomna att delta!

Aktivitetskalendern är ett hjälpmedel för alla som vill komma igång med att vara fysiskt aktiva, men framför allt till de som har fått Fysisk aktivitet på Recept (FaR) utskrivet av sin läkare eller annan vårdpersonal.

För den som har FaR finns nu en fantastisk möjlighet att komma igång. På aktivitetskalender.se finns en mängd aktuella aktiviteter med information som gör det snabbt och enkelt att ta del av aktivitetsutbudet. Även för läkare och annan vårdpersonal som skriver ut recept kan det vara en fördel att använda kalendern, och på så sätt få inspiration och kunskap om olika aktiviter som finns och ge förslag på detta. Seniorer har en egen "flik", för att de lättare ska kunna hitta aktiviteter som är riktade till just dem.

Kostnadsfritt, lågt pris eller FaR-rabatt

Aktiviteterna är antingen kostnadsfria, till lågt pris, eller med rabatt till patienter med FaR. Det finns även aktiviteter man kan genomföra i hemmet för att ytterligare underlätta och nå ut brett.

– Äntligen en samlingsplats där alla snabbt och enkelt kan hitta en aktivitet de tycker om! Detta är folkhälsa i samverkan som kan göra skillnad, säger Ann Karlsson, Tjörns folkhälsosamordnare.

De lokala företagen har alla erbjudits att vara med

Hälsoföretagen i respektive kommun har fått frågan om de vill vara med. Aktivitetskalender.se välkomnar fler aktiviteter från arrangörer som är intresserade. Kontakta projektledare Jenny Augustsson om ditt företag har aktiviteter som passar in.

Mer information

Vill du veta mer, vänligen kontakta någon av nedanstående personer.

Jenny Augustsson, Försäkringskassan
0725-74 46 78
jenny.s.augustsson@forsakringskassan.se

Johan Sjöholm, Kungälvs kommun
0303-23 90 87
johan.sjoholm@kungalv.se

Ann Karlsson, Tjörns kommun
0304-60 11 82
ann.m.karlsson@tjorn.se

Sidan senast uppdaterad: 2015-09-23 13.09
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se