Tjörns kommuns logotype
Land -4,7 °C Hav 3,9*°C
Medelvind N 3,6 m/s

Digitala politiker på Tjörn

Störst text
Stor text
Normalstorlek
Politiker med iPaddor

Utbildning av förtroendevalda. Fr.v. Teresa Meneses (V), Bosse Bertelsen (M), Mike Hansson (M) och Robert Johansson (MP).

I mars månad får drygt hundra förtroendevalda på Tjörn varsin iPad. Där ska de få de handlingar de behöver för olika beslut och ärenden. Därmed är det slut på kommunens pappersutskick.

Utrustningsmässigt kommer de förtroendevalda att få varsin iPad Air 2, ett fodral med tangentbord samt en penna med touch-topp. De får dem vid respektive nämndmöte under mars månad. Då får de också en utbildning.

Politikerna kan skriva på sina handlingar, sätta digitala ”notisar” och märka upp sidor i handlingar. Det sker i en särskild app som heter Meeting docs.

Det första utskicket som görs efter utdelningen är planerat att gå både digitalt och manuellt via papper. Därefter blir det enbart digitalt.

– Detta är ett led i att få en helt digitaliserad ärendeprocess i Tjörns kommun, säger Jenny Broberg Kudryk, utvecklingschef Tjörns kommun. Jämsides med iPad-utdelningen börjar kommunen jobba i ett nytt ärendehanteringssystem. Syftet med det nya IT-stödet är att öka kvalitet, effektivitet och tillgänglighet i hela ärendeprocessen. Den omedelbara effekten nu är att varje nämnd får mindre administration och att man ökar kvaliteten på hanteringen av dokument, avslutar Jenny Broberg Kudryk.

Kontaktperson och information

Jenny Broberg Kudryk
0304-60 10 20
jenny.broberg.kudryk@tjorn.se

Sidan senast uppdaterad: 2015-03-18 10.34
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se