Tjörns kommuns logotype
Land -5,6 °C Hav 3,9*°C
Medelvind NNE 1,3 m/s

Kållekärrs nya förskola invigd

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Vid lunchtid idag klipptes bandet och den nya förskolan i Kållekärr är därmed officiellt invigd.

I strålande solsken och under en klarblå himmel invigdes den nya förskolan i Kållekärr. Invigningstalade gjorde Inga-Lill Hast, barn- och utbildningsnämndens ordförande och Martin Johansen, kommunstyrelsens ordförande.

– Vi får se om jag klarar detta. Det var länge sedan jag hade syslöjd, skojade Martin Johansen när han lyfte saxen och klippte av det blågula bandet.

Krokodiler och grodor

Efter ceremonin blev det sånger om bland annat krokodiler, lamm och Pippi Långstrump. Barn och personal fick även med alla gäster i en härlig ”skaka på rumpan”-dans. Bland de dansande syntes flera förvaltningschefer och kommunchef Johan Fritz. Efter dansen hälsade Grodan på och delade ut glass till alla barn. De vuxna bjöds på tårta och kaffe i solskenet och kön ringlade sig lång till fikavagnarna.

Förskolans utegård är trevligt inredd med plats för både lek och lugn. Förskolelärare Marina Ingemarsdotter som arbetar med de yngsta barnen i hemvist Hattstugan är nöjd med sin nya arbetsplats:
– Det är roligt att få starta från grunden i lokaler som är helt anpassade till vår verksamhet.

Den nya förskolan är drygt 1 000 kvadratmeter stor och består av tre hemvister med barn i åldrarna ett till fem år. Kållekärrs förskola använder Reggio Emilia-filosofin som inspirationskälla där dokumentation – exempelvis av barnens besök på det tidigare förskolebygget – är en del i barnens lärprocess.

Sidan senast uppdaterad: 2014-09-08 08.30
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se