Tjörns kommuns logotype
Land -2,3 °C Hav 3,9*°C
Medelvind NNE 0,9 m/s

Invigning av trädgården för alla sinnen

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Anna Thorstensson och Elisabeth Björk

En strålande solig dag innan midsommar var det invigning av trädgården på Kållekärrs serviceboende. Personal, boende, kollegor med flera hade samlats för att vara med när bandet klipptes.

Elisabeth Björk, stödpedagog på boendet, är den som hållit i trådarna för att få till trädgården och berättade inledningsvis historien kring hur det startade. Det började med att det växthus som boendet köpt in inte höll i blåsten så det fick returneras. För de pengarna som återbetalades beslöt personal och boende att de skulle tillsammans skapa och bygga en trädgård. En trädgård som ska vara något för alla sinnen; hörsel, känsel, lukt, smak och syn. De har även sökt och fått pengar från olika organisationer. Det gjordes olika studiebesök och inspiration hämtades från t ex Jordhammars växtkraft i Stenungsund.

Invigningen

Anna Thorstensson höll ett hjärtligt invigningstal innan hon klippte bandet. Det bjöds på snittar och jordgubbstårta. Därefter blev det rundvandring i trädgården. Det var härligt att se hur alla var stolta för sin nya trädgård och med höga förväntningar på vad de kommer att kunna skörda så småningom.

Fortsatt utveckling av trädgården

Ansvarig enhetschef, Taija Holmberg, berättade att det varit ett stort engagemang från alla inblandande som gjort det möjligt att få till trädgården. Några boenden har inte velat vara med i trädgården utan tar istället hand om grödorna och skapar i köket. Personal och boende kommer nu att fortsätta utvecklingen av trädgården och det som står näst på tur är att bygga en grillplats.

Sidan senast uppdaterad: 2014-06-26 18.25
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se