Tjörns kommuns logotype
Land 2,9 °C Hav 3,9*°C
Medelvind --- 0,0 m/s

Glada pristagare på årets näringslivsgala

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Foto: Ingela Vågsund

David Ahlborg och Annika Gundersvik, Rönnängberg (Bergabo Hotell & konferens) blev Årets Företagare på Tjörn. Årets Unga Företagare på Tjörn blev Sofie Persson och Frida Persson, Städsystrar HB.

I fredags gick 2014 års näringslivsgala av stapeln på Stenungsbaden. Omkring 200 företagare från Orust, Tjörn och Stenungsund, fick ta del av intressanta föreläsningar, mingel och galamiddag.

Höjdpunkten för dagen var presentation av de nominerade till Årets företagare och årets unga företagare från de tre medverkande kommunerna Tjörn, Orust och Stenungsund. Priset delas ut till företagare som genom sitt engagemang och sin kreativitet fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom alla tjänstesektorer.

Årets Företagare, Tjörn 2014

David Ahlborg och Annika Gundersvik, Rönnängberg (Bergabo Hotell & konferens)

Nomineringen lyder, ”Ständiga förbättringar är ett viktigt inslag för dessa företagare. Man ser dem ofta klädda i arbetskläder och med en hammare eller pensel i handen. Med en hög servicenivå och ett leende på läpparna har de har skapat en fantastisk hotell- och konferensanläggning som serverar otroligt god mat i underbar miljö”.

Årets Unga Företagare, Tjörn 2014

Sofie Persson och Frida Persson, Städsystrar HB

Nomineringen lyder, ”De har gett sig in i en bransch med flera stora företag som konkurrenter men har genom personlig service och noggrannhet på ett par år byggt upp ett företag de kan leva på. Med ett leende på läpparna hjälper de både företag och privatpersoner med städningen”.

Foto: Ingela Vågsund

Intressanta seminarier

Eftermiddagens seminarier inleddes av Lena Apler, koncernchef och VD för Collector. Hösten 2013 blev Lena utsedd till Årets VD, men hon började sin företagsresa för knappt femton år sedan med tre medarbetare. Idag har företaget över 300 medarbetare. Hon bjöd publiken på personliga reflektioner runt företagande och ledarskap.

Efter detta tog Peter Lööf, analyschef Länsförsäkringars enhet för Forskning och Framtid, över scenen. Med humor pratade han om innovationer, förnyelse och om olika slags trender. Han talade med stor entusiasm och inspiration om morgondagens innovatörer som ett viktigt inslag i företagets utveckling.

Festlig galamiddag

Kvällen avslutades under festliga former med en tre-rätters galamiddag. Under middagen underhölls publiken av Stefan Odelberg, entertainer, magiker och komiker. Han bjöd på en fartfylld show med inslag av trolleri och close up-trick i nära samarbete med publiken.

Arrangörer bakom galan är Företagarna Stenungsund, Tjörn och Orust tillsammans med de tre kommunerna i samarbete med Stenungsbaden och flertalet partners.

För samtliga nomineringar och mer information om kriterierna bakom Årets företagare se www.sto-galan.selänk till annan webbplats

Sidan senast uppdaterad: 2014-05-13 08.46
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se